Els atacs d'individus armats ja deixen 113 morts a Nigèria
La zona dels enfrontaments està en un punt entre el nord del país, majoritàriament musulmà, i el sud, amb predomini cristià, i durant anys ha suportat tensions ètniques i religioses
Els diversos atacs perpetrats per individus armats en l'estat de Plateau, al centre de Nigèria, en els últims dies deixen ja 113 persones mortes, una xifra que duplica àmpliament la inicial de 50 víctimes que les autoritats havien comptabilitzat. Encara que, en un principi, les autoritats locals van indicar que havia tingut lloc un atac dissabte al poble de Mushu, en el territori de Bokkos, altres localitats van ser també objecte d'una violència en aquesta zona i en les àrees de Mangu i Barkin-Ladi que es va prolongar fins a aquest dilluns.
"Els atacs van estar ben coordinats. Els bandits han atacat almenys 20 comunitats diferents", ha declarat als periodistes el president del Comité de Transició de l'àrea de govern local de Bokkos, Monday Kassah.
"Hem recuperat 113 cadàvers i més de 300 ferits d'aquestes comunitats", ha subratllat Kassah. "El personal de seguretat ha fet tot el que pot. El terreny difícil per a arribar a aquestes comunitats va fer que la seguretat no arribara a temps per a evitar aquests atacs", ha agregat.
Plateau es troba en la línia divisòria entre el nord majoritàriament musulmà de Nigèria i el sud majoritàriament cristià, i durant anys ha suportat tensions ètniques i religioses. Un líder comunitari va assegurar que sospiten que els pistolers són pastors, que van envair la comunitat i van obrir foc a discreció.
El governador de l'estat va condemnar "els brutals atacs contra residents innocents" i va ordenar a les forces de seguretat que detinguen "els perpetradors dels actes atroços i garantisquen que s'enfronten a tot el pes de la llei".
En l'estat de Plateau són habituals els enfrontaments entre comunitats de llauradors, majoritàriament cristianes, i pastors del poble ful, principalment musulmans, per diferències sobre l'ús de la terra i els escassos recursos naturals disponibles.
A més, alguns estats nigerians pateixen atacs incessants per part de "bandits", un terme usat al país per a anomenar les bandes criminals que cometen assalts i segrestos massius per a aconseguir copiosos rescats i als quals les autoritats solen titllar de "terroristes".
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part