Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Triar el supermercat més barat permet estalviar fins a 1.132 euros a l’any en la cistella de la compra

L'establiment més barat d'Espanya és l'Alcampo del centre comercial Bonaire a Aldaia i la ciutat més econòmica, Torrent, segons l'OCU

Alcampo és el supermercat més barat / alcampocorporativo.es

Triar el supermercat adequat pot suposar un estalvi considerable en la cistella de la compra. Segons l’estudi anual de supermercats publicat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), l’estalvi mitjà anual en l'àmbit nacional entre comprar en l’establiment més barat i el més car arriba als 1.132 euros, pràcticament un 18% del gasto mitjà anual, que se situa en 6.259 euros.

L’estudi, que analitza 106.320 preus en 718 establiments de 183 ciutats, inclou productes frescos, envasats, de drogueria i higiene, de marques de fabricant i marques blanques. Els resultats confirmen que les diferències entre establiments poden ser molt grans segons la ciutat i la cadena triada.

Entre els establiments més econòmics estan els Alcampo del centre comercial Bonaire a Aldaia i l’Alcampo de Coia a Vigo, mentre que els més cars són els Sánchez Romero de Madrid. Pel que fa a les cadenes, les més barates són Supermercats Dani, Alcampo, Tifer i Family Cash, i les més cares, Sorli, Supercor i Sánchez Romero.

Quant a les ciutats, les més econòmiques són Sanlúcar de Barrameda i Torrent, mentre que Cerdanyola del Vallès i Castelldefels lideren les més cares. A la Comunitat Valenciana, a més de Torrent, altres localitats amb preus més baixos són València, Gandia, Petrer, Alcoi, Paterna, Vila-real, Sagunt i Dénia, mentre que les més cares són Alacant i Elx, tot i que per davall de la mitjana nacional.

Increment dels preus, amb els frescos al capdavant

Pel que fa a l’evolució dels preus, l’estudi reflectix un increment mitjà del 2,5% respecte a l’any anterior, amb els productes frescos pujant un 6,7%, especialment fruita i verdura (8,2%), carn (7%) i peix (+3,4%). Entre els productes que més han pujat destaquen el café (54,1%), els plàtans (35,9%) i els ous de mida M (29,8%). Els menors econòmics han sigut l’oli d’oliva (-53%), el sucre (-25,7%) i el suc de taronja (-23,7%).

L’OCU recomana triar amb cura l’establiment i la cadena per a reduir el gasto, així com mantindre polítiques que afavorisquen el consum de productes bàsics a preus assequibles, especialment per a les famílies amb menys recursos.

També et pot interessar

Veure totes les activitats