Martín Sevilla, catedràtic de Política Econòmica de la UA: “Anem pel camí del monopoli bancari”
Ha reivindicat la necessitat d’un informe rigorós que analitze l’impacte d’una opa del BBVA al Sabadell a la Comunitat Valenciana
El catedràtic de Política Econòmica de la Universitat d’Alacant Martín Sevilla ha reivindicat la necessitat d’un informe “rigorós” per part de la Comissió de Defensa de la Competència que analitze quin impacte tindria a la Comunitat Valenciana —concretament, sobre el teixit empresarial alacantí— una possible oferta pública d'adquisició del BBVA sobre el Banc Sabadell: un estudi que hauria d’atendre a criteris com el personal que treballa en les entitats i els crèdits que han sol·licitat les xicotetes i mitjanes empreses. “La banca està canviant molt en els últims anys, però la presència de treballadors, oficines i la connexió de tots dos en el teixit alacantí és fonamental. Pense que amb l’opa es perdria i això ens preocupa”, ha assegurat.
En una entrevista este dilluns en Les Notícies del Matí, el que també fou membre del Consell d'Administració de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani i de la Corporació Financera CAM-Bancaixa ha criticat que esta operació reduirà encara més el nombre d’entitats bancàries que dominen el mercat a Espanya, passant de quatre a només tres. “Anem pel camí del monopoli bancari”, ha lamentat, afegint que esta situació agreujaria la situació dels banquers, amb cada vegada menys competència entre les corporacions.
Pel que fa a la reivindicació política, Sevilla ha reconegut que els responsables de les diferents administracions “no volen significar-se” davant d’este escenari de caiguda de les grans entitats financeres. Així, ha dit que els únics que han sigut capaços de fer-ho són les patronals i les cambres de comerç. “A títol individual ningú s’hi ha pronunciat perquè en algun moment haurà d’anar al BBVA a demanar o renovar un crèdit. En quedar menys entitats, les possibilitats de canviar són menors”, ha remarcat.
Així mateix, ha tornat a incidir en la necessitat de tindre un informe que avalue les implicacions econòmiques, com ja va fer el servei de Defensa de la Competència de la Generalitat de Catalunya al maig, perquè autoritats com el cap del Consell puguen pronunciar-se a favor o en contra de l’operació. “El president podrà fer les declaracions que vullga, però els informes han d’arribar. La informació és fonamental per a demostrar que els valencians, els alacantins, necessitem que continue l’organització del crèdit en la Comunitat Valenciana de la manera que està ara o millor”, ha sentenciat.
Més llegit
-
Detingut a Algemesí per deixar la pròpia iaia amb 47 euros després d'haver-li'n estafat més de 85.000
-
Troben un conductor mort dos dies després de patir un accident a Pedreguer
-
La Guàrdia Civil carrega contra un grup de joves d'origen marroquí en la quarta nit d'aldarulls a Torre Pacheco
-
El port de València planeja aglutinar el 45% de trànsit exterior portuari espanyol i aconseguir 80.000 ocupacions per al 2035
-
Roben en una botiga de luxe del centre de València després d'un aparatós encastament amb un BMV
-
Pugen el cel del Misteri d’Elx a la basílica de Santa Maria
Més vist
-
15.07.2025 | Entrevista LNM Maria Diago, degana del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana
-
15.07.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
El debat de les 20:00! - Condicions laborals
-
15.07.2025 | NTC llengua de signes migdia
-
Terra d'Esmorzars - Racó Casa Tere (La Vall d'Uixó)
-
FOTOS DE L'ORATGE 15/07/25