Espanya, França, Itàlia i Alemanya demanen una fiscalitat digital internacional
Els ministres d’Economia defenen que la creació d’un “impost mínim” permetria combatre el “dúmping social”.
Els ministres d’Economia d’Espanya, França, Itàlia i Alemanya van publicar aquest dissabte en el vespertí Le Monde un article d’opinió en el qual demanen una fiscalitat digital abans que acabe l’any.
Nadia Calviño, Bruno Le Maire, Roberto Gualtieri i Olaf Scholz defenen la necessitat de crear una nova fiscalitat internacional, adaptada a les realitats del segle XXI. “Tenim la responsabilitat col·lectiva de buscar un acord internacional sobre aquest assumpte”, indiquen els signants.
En l’article s’assegura que la situació actual no permet taxar com caldria les grans empreses digitals que obtenen beneficis importants en territoris on “només tenen una presència física limitada”.
Una nova fiscalitat internacional faria possible combatre el “dúmping social”, ja que moltes d’aquestes empreses s’instal·len en territoris amb baix nivell impositiu, la qual cosa genera distorsions de la competència i “còlera social”.
L’única solució eficaç contra l’optimització fiscal agressiva que exercixen algunes grans multinacionals, segons els responsables d’Economia, és la creació d’un “impost mínim” que permetria als països recaptar fons necessaris per a “construir escoles, hospitals i invertir en la transició ecològica”.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
Avís especial per dana dissabte al nord de Castelló i València, amb possibles tronades fortes i graníssol
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
Els estudis de matemàtiques i de medicina, els que tenen les notes d’accés més altes
-
Avisos per tempestes molt fortes dissabte
-
Mor un home després de caure un camió sobre una casa a Finestrat