La Comunitat Valenciana ocupa la zona intermèdia baixa en el Mapa del Talent
Madrid lidera el rànquing seguit del País Basc i Navarra, autonomies que concentren la capacitat de crear, atraure i retindre talent a Espanya
La Comunitat Valenciana ocupa la zona intermèdia en el Mapa del Talent 2023, elaborat per l'Observatori d'Informe Cotec i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques. El lidera Madrid, seguida del País Basc i Navarra, autonomies que concentren la capacitat de crear, atraure i retindre talent a Espanya.
L'informe analitza el talent disponible en cada territori a partir de mig centenar d'indicadors i com a novetat es pot comparar cada resultat autonòmic amb l'equivalent d'Alemanya, un dels principals pols de talent d'Europa.
En concret, Madrid aconsegueix liderar tres dels sis pilars (facilitar, atraure i impacte del coneixement), mentre que País Basc, Navarra i Catalunya en lideren un (créixer, retindre i capacitats i vocacions tècniques), respectivament.
Madrid supera a Alemanya en quatre dels sis pilars, mentre que huit de les 17 comunitats autònomes no superen a Alemanya en cap.
En la zona intermèdia, just per davall de la mitjana espanyola i pròximes entre si es troben Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria i Galícia, i un poc més distanciades La Rioja, Comunitat Valenciana i illes Balears.
En la zona menys avançada se situen Andalusia i Extremadura, i les tres comunitats pitjor posicionades són Múrcia, Castella-la Manxa i Canàries, amb valors dels seus respectius índexs molt pròxims entre si.
La Comunitat Valenciana manté la posició 11 del rànquing
La Comunitat Valenciana ocupa la posició 11 per comunitats i, en concret, és la novena en el pilar facilitar, la dècima en el pilar atraure, la novena en créixer, la setzena en retindre, l'octava en capacitats i vocacions tècniques, i la setena en coneixement.
Les seues fortaleses radiquen en l'adequat entorn de mercat, on destaca per damunt de la mitjana la facilitat per a fer negocis, infraestructures TIC i ús de la tecnologia en empreses.
També ocupa una posició destacada en les variables de propietat industrial (patents, marques) dins del pilar coneixement; i té capacitat d'atracció d'inversió directa estrangera i d'estudiants internacionals.
Entre els seus punts de millora, està en una situació modesta en la majoria d'indicadors, i destaca lleugerament per damunt de la mitjana només en dos dels dotze subpilars avaluats. Els seus alts nivells d'endeutament públic condicionen en pilar retindre. A més, el pilar coneixement es veu minvat per un menor nivell relatiu de professionals, investigadors i graduats en les branques STEM.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
El jutge envia a presó sense fiança a Santos Cerdán davant el seu "específic paper" en la trama
-
Calor generalitzada i avís taronja per màximes de 40 graus al litoral i l'interior sud de València
-
Com evitar que el nostre animal de companyia patisca un colp de calor?
-
La futura llei de consum prohibirà augmentar el preu en la revenda d’entrades
Més vist
Més escoltat
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang
-
30.06.2025 | Queda't amb els nostres | "La Laboral de Cheste"
-
01.07.2025 | Queda't amb mi | Segona Part