Directes
Ara en la televisió
BONA VESPRADA, COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Antonio Priego, Associació d'Immobiliàries: “Estem en unes pujades del 18% i no hi ha senyals d’estancament”

El gerent d'Asicval adverteix de la crítica situació que es viu

Entrevista a Antonio Priego, gerent de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El mercat immobiliari continua en tensió a la Comunitat Valenciana, amb pujades de preus que no donen treva i una demanda que no para de créixer, fins i tot a les zones afectades per la dana. El gerent de l’Associació d’Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval), Antonio Priego, ha advertit este dijous en una entrevista en Les notícies del matí que la situació és crítica: “Estem en unes pujades del 18% i no hi ha senyals d’estancament”.

Segons ha explicat, l’escenari actual és el resultat d’un còctel de factors: poca oferta, alta demanda, arribada de compradors estrangers i normatives que, assegura, dificulten l’accés a la vivenda de lloguer. “El problema no és que hi haja menys vivenda, sinó menys estoc: abans una oficina tenia deu immobles per a oferir i ara en té dos, i es venen molt ràpidament”, ha apuntat.

Lloguers directes sense publicitat i famílies compartint habitacions

La tensió és tan gran que moltes immobiliàries ja no publiquen les vivendes en portals: les ofereixen directament a persones en llista d’espera. “Quan entra un pis, primer es mira la base de dades i es telefona als clients”, ha explicat Priego.

Segons diu, el nombre d'operacions de compravenda va creixent i encara que semble que no hi ha oferta d'habitatges sí que és cert que cada dia es venen més habitatges. "No és que hi haja menys habitatges, sinó que hi ha menys estoc".

Llavors eixe habitatge quan entra en la immobiliària ix d'una manera molt ràpida al mercat i es compra de manera molt ràpida. "Això fa que hi haja la sensació que no hi ha producte, malgrat que cada vegada per les xifres es venen més immobles", segons indica el gerent d'Asicval.

A més, el mercat de lloguer d'habitacions està canviant de perfil. Si abans el lloguer per habitacions era cosa d’estudiants o treballadors temporals, "ara també hi ha famílies que es veuen obligades a compartir una habitació" per no poder accedir a un habitatge complet. “Tot i que encara no és el més habitual, estos casos creixen”, ha advertit.

Augment de la demanda a la zona dana

D'altra banda, als pobles afectats per la dana de l'àrea metropolitana de València, malgrat la destrucció causada per la barrancada, la gent vol continuar vivint als seus pobles, i això manté l’interés pels immobles i hi ha un increment de la demanda de lloguer del 27%. No obstant això, com també altres municipis l'oferta és molt limitada, al que se suma les cases destrossades.

És bon moment per a comprar?

Tot i els preus elevats, el gerent d'Asicval creu que podria ser un bon moment per a comprar, especialment per la previsió que els tipus d’interés continuen baixant i perquè, diu, tot indica que els preus continuaran a l’alça. “Si trobes la vivenda que busques, no t’esperes”, ha recomanat.

En el cas de València, considera “molt difícil” que els preus baixen, per la pressió de la demanda internacional i perquè “és una de les millors ciutats del món per a viure”.

València Habitatge

També et pot interessar