Viquipèdia compleix 19 anys
La versió anglesa va nàixer tal dia com hui i en quasi dues dècades d'existència ja s'ofereix en vora 300 lengües.
Abans s'havia d'anar als llibres, a la matèria física, el paper, les pàgines. Però un dia com hui fa dènou anys es va plantar una llavor que hui dia ha florit amb versions en quasi tres-centes llengües i ha deixat arrere les seues versions anteriors. La Viquipèdia en la seua versió anglesa compleix dènou anys, ja està prop de la vintena, amb un balanç ben positiu. "Hem deixat ben lluny, no només les enciclopèdies en paper, també l'anomenada Encarta, que era en ordinador", comenta Quico Fort, editor de la Viquipèdia.
La versió en valencià va nàixer poc després, en març. Va ser la segona llengua en què es va impulsar el projecte. Segons ha comentat Quico Fort ha crescut de manera notable també aquests anys. "Tenim més de 600.000 articles, la qual cosa és per a estar ben orgullosos", ha afirmat. Viquipèdia és una enciclopèdia editada de manera col·laborativa, administrda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre finançada per donacions.
Un dels seus conceptes clau és el de "llibertat". "És lliure, la qual cos vol dir que no només és que estiga feta per voluntaris o que siga gratuïta, sinó que es pot reutilitzar", comenta Quico Fort. Entre els reptes que tenen per davant, afirma l'editor de la Viquipèdia, hi ha fer que el projecte arribe al Tercer Món i que siga més accessible en alguns països, així com els continguts audiovisuals. Hui dia la Viquipèdia suma més de 2.000 milions d'edicions.
Més llegit
-
Borja Sémper anuncia que té càncer i tindrà menys presència pública
-
Mor ofegat un xiquet de 2 anys en una piscina privada a Aspe
-
Com es fa... 'Fora de cobertura'
-
Quaranta cuiners de paelles valencians intentaran colar el seu plat en el certamen de Sueca
-
Un corredor de Puçol ferit per una cornada i un de Moixent amb traumatisme en el sèptim 'encierro' dels Sanfermines
-
Trobar allotjament per al nou curs: una odissea per als estudiants, amb negoci pel mig