Vinaròs celebra aquest dijous la seua diada gastronòmica: la Festa del Llagostí
Es cuinaran més de 250 quilos d'aquest crustaci local que es distingeix per tindre un toc morat a la cua.
És un dels actes gastronòmics i turístics de més tradició a la costa mediterrània. La Festa del Llagostí de Vinaròs va nàixer al 1964 per tal de posar en valor aquest producte insígnia entre els veïns i visitants que any rere any s'acosten per a gaudir d'aquest producte. Diferents restaurants de l’Associació d’Hostaleria s’encarregaran aquesta nit de cuinar el llagostí, mentre que l’Associació de Pastissers prepararan cocs salats i pastissos especials per a l'ocasió.
El llagostí es prepara d'una forma tradicional per a mantindre el sabor natural del crustaci. El president de l'Associació d'Hostaleria de Vinaròs, Rafa Miralles, explica el procés: "Primer es bull en aigua amb sal durant uns 3 minuts i després es trau i es posa amb aigua i gel per a aconseguir que quede compacte, i així aconseguir una carn més tersa i ferma".
Enguany, com a novetat, es podrà triar entre taules per a tres o sis comensals per a la degustació dels llagostins, cocs i beguda. D’altra banda, també hi haurà l'opció de degustar una tapa de llagostins, amb copa de cava inclosa o bé de degustació dels cocs i pastissos.
La festa començarà a partir de les 10 de la nit a la plaça d'Espanya. Una vegada finalitzat el sopar hi haurà una revetla popular amb l’actuació d’una orquestra que amenitzarà l’ambient i convidarà a ballar els assistents. S’espera la participació de més de 2.500 persones.
Característiques del llagostí de Vinaròs
La qualitat i textura del llagostí es diferent respecte a altres captures de la costa mediterrània per les característiques de les seues aigües amb una baixa salinitat del litoral i un clima suau durant tot l'any. La seua captura es localitza des del Delta de l'Ebre fins a Peníscola. La grandària pot arribar fins als 20 centímetres, i el seu color pot variar entre els tons rosats i marrons. Un altre tret que fa únic el llagostí de Vinaròs és un toc morat a la cua per la baixa salinitat i la profunditat on es troba. La seua carn es tersa i ferma, i el seu sabor tan especial es deu a la riquesa de les aigües del Delta de l'Ebre.
Primera Festa del Llagostí
Entre les primeres festes de llagostí destaca la del 1965 en què l'invitat d'honor va ser el polifacètic pintor Salvador Dalí. Aquella visita va situar Vinaròs en el mapa turístic d'Espanya i va donar a conéixer el seu producte gastronòmic per excel·lència: el llagostí.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
Avís especial per dana dissabte al nord de Castelló i València, amb possibles tronades fortes i graníssol
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
Els estudis de matemàtiques i de medicina, els que tenen les notes d’accés més altes
-
Avisos per tempestes molt fortes dissabte
-
Mor un home després de caure un camió sobre una casa a Finestrat
Més vist
-
11.07.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
11.07.2025 | Informatiu nit
-
11.07.2025 | Informatiu migdia
-
L'afició recorda amb Engonga el València CF dels anys 90 i els sobrenoms d'alguns jugadors
-
10.07.2025 | Informatiu nit | Esports
-
La història de superació de Vega: li van diagnosticar leucèmia amb només quinze mesos