Un menú homenatge a Sorolla del xef Jorge de Andrés, Premi Nacional de Cultura Gastronòmica
El reconegut cuiner ha creat unes receptes inspirades en alguns dels quadres que el valencià va pintar entre 1913 i 1919
El menú homenatge a Sorolla del xef Jorge de Andrés, inspirat en alguns dels quadres més famosos de Sorolla, s'ha convertit en Premi Nacional de Cultura Gastronòmica 2022.
"Després de tres anys preparant el menú, el vam presentar a la fundació Bancaixa el 2020", explica de Andrés. "No ens ho esperàvem, ens ha sorprés", confessa.
Catorze plats sorollistes cuinats amb tots els sentits. Sorolla. Visió i Sabors d'Espanya s'ha creat a partir d'alguns panells que el pintor va crear entre 1913 i 1919 i que actualment s'exhibeixen a Nova York.
El xef ens reconeix que moltes receptes estan inspirades en les anècdotes de les cartes de Sorolla a la seua dona. "De les cartes a Clotilde i a Hamilton hem tret molta informació que ens ha ajudat a pensar i idear els plats", declara. De Andrés ha passat més de tres dècades cuinant i ara els seus plats s'adoben amb les seues experiències.
Més llegit
-
Detenen el camioner drogat que ha atropellat mortalment una jove de vint anys a València
-
València s’omplirà de màquines d'arcade per a reivindicar més inversió en ciència
-
Mor Manolo Molero, creador de l’emblemàtica llibreria especialitzada en còmic Futurama
-
Tercer dia per a les víctimes de la dana al Congrés: "No pensen que amb una fugida disfressada de dimissió s'acaba tot"
-
Un adolescent que circulava en monopatí resulta ferit en un accident contra un cotxe a Vila-real
-
El juí al germà de Sánchez i al líder del PSOE extremeny serà del 9 al 14 de febrer