La Fira de l'All Tendre torna a Xàtiva amb la tradicional calçotada
Firall va nàixer l'any 2016 per a donar suport als productors locals i valor a aquest conreu autòcton per excel·lència de les terres xativines
Un any més, la capital de la Costera ha acollit aquest diumenge la Fira de l'All Tendre (Firall), a pesar de la important mancança del producte a la zona a causa de l'excés de calor dels mesos d'octubre i novembre. L'esdeveniment va nàixer l'any 2016 per a donar suport als productors locals i posar en valor aquest cultiu per excel·lència del camp xativí.
Una de les activitats emmarcades en la fira ha posat el focus en els calçots: al voltant de 3.600 s'han cuinat a la plaça del Mercat. No obstant això, el que realment reivindiquen els cuiners i agricultors són els alls tendres, un producte que es pot integrar en molts plats per a donar-los un toc especial i molt autòcton.
Més llegit
-
Un tècnic de telecomunicacions constata que a les 18:09 hores va avisar que s'enviaria el missatge ES-Alert
-
El colp de calor pot matar en hores: així s'ha d'actuar per a evitar-ho
-
Educació publica 14.261 llocs vacants que s'oferiran en el pròxim procés d'adjudicació de places docents
-
Avís groc per temperatures altes, vent i granissades en bona part de la Comunitat Valenciana
-
Detingut a Ontinyent el principal sospitós de la desaparició d'un empresari de Bocairent
-
Almenys 25 morts i desenes de desapareguts en unes inundacions devastadores al sud de Texas