La carxofa DO Benicarló, protagonista del Baix Maestrat al gener
Amb mesures de seguretat i opcions per a emportar, 27 bars i restaurants s’han adherit a les Jornades del Pinxo amb Carxofa
El gener a Benicarló és sinònim de celebració gastronòmica, amb una protagonista arrelada a aquesta terra del Baix Maestrat, la carxofa. Si bé la pandèmia ha obligat a extremar les precaucions, els establiments han pres mesures per garantir la celebració d’aquesta especialitat culinària.
Alguns establiments com Hogar del Pescador han optat per preparar les taules fora, al carrer, per als clients. Al Magatzem de la Mar han transformat el local en un aparador de delícies amb carxofa: guatla en escabetx amb verdura de temporada i pastissets de carxofa i moniato són algunes de les receptes que ofereixen. Enguany han s'han estimat més preparar menjars per a emportar-se a casa: la gent accedeix amb invitació i s'emporta els plats escollits.
Aquest divendres comença a servir-se el plat principal de la festa: se celebren les Jornades del Pinxo, on participen 27 bars i restaurants de la zona. Amb propostes molt diferents, de mar o de muntanya, totes tenen com a ingredient estrela la carxofa amb Denominació d’Origen Benicarló, i es podran gaudir del 14 al 30 de gener.
Més llegit
-
Desmantellen una nau industrial amb més de 600 plantes de marihuana a Petrer
-
El fill de quatre anys porta la sort a una família de la Fonteta de Sant Lluís
-
Detenen els dos homes atrinxerats durant vint hores a Elx que van apallissar mortalment dos homes i van ferir-ne un tercer
-
Un incendi en un habitatge de Torrent obliga a desallotjar una escoleta infantil
-
Zelenski anuncia que el document amb les bases de l’acord de pau amb Rússia està enllestit
-
Tres detinguts per empadronar estrangers a Torís i cobrar-los fins a 500 euros