Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

“2000 Maníacos”, més de tres dècades de publicacions per als amants del terror, el gore i la ciència-ficció

En els 54 números publicats es poden llegir entrevistes úniques a directors, directores, actors i actrius

“2000 Maníacos”, més de tres dècades de publicacions per als amants del terror, el gore i la ciència-ficció / À Punt NTC

A l'estiu de 1989 va nàixer a València el fanzín 2000 Maníacos. Des de fa més de tres dècades és una de les publicacions imprescindibles per als aficionats al terror, el gore i la ciència-ficció.  

La passió pels monstres i el cinema de sèrie B va ser el germen i alhora la clau de l'èxit. Un total de 54 números que han donat per a molt. Entrevistes úniques amb directors, directores, actors i actrius que no es troben enlloc, i crítiques de pel·lícules mai ressenyades, tot sota la mirada gamberra, amb un esperit punk i underground que 30 anys després que encara es destil·la en cada volum.

Considerat un referent en el gènere, 2000 Maníacos és més que un fanzín: és part de la cultura popular. “Estem fent un treball que està marcant la contracultura des de fa més de 30 anys. Si fórem una publicació anglesa o alemanya estaríem exposats en els museus més prestigiosos d’art modern”, assegura Manuel València, director del fanzín. 

Mentre arriba eixe moment, els fans dels monstres, dels alienígenes o de la ciència-ficció podran continuar fullejant aquesta publicació anual en la celebració de la setmana del terror de Sant Sebastià.