LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Espanya suma quatre noves medalles en els Jocs Paralímpics

La delegació espanyola acumula ja 18 medalles després de l'or de Michelle Alonso i Gerard Descarrega, la plata de Sara Martínez i el bronze d'Eva Moral

Gerard Descarrega, Michelle Alonso, Eva Moral i Sara Martínez, amb les seues medalles / Efe

La delegació espanyola s'ha penjat ja 18 medalles en els Jocs Paralímpics de Tòquio després de la cinquena jornada, que ha deixat quatre noves medalles. Michelle Alonso (100 metres braça) i Gerard Descarrega (400 metres T11) han guanyat l'or, Sara Martínez ha aconseguit la plata en salt de longitud T12 i Eva Moral, el bronze en triatló.

La primera medalla del dia per a Espanya ha arribat en triatló, en la categoria de PTWC1. La madrilenya Eva Moral ha aconseguit pujar al tercer escaló del pòdium en el seu debut paralímpic. Huit anys després de caure per un barranc en bicicleta, fet que la va deixar en cadira de rodes, ha guanyat la seua priemera medalla en uns Jocs.

La madrilenya Sara Martínez ha guanyat la plata en la final de salt de longitud T12 (amb discapacitat visual). Aquesta és la primera medalla paralímpica de l'atleta, que ja ha disputat cinc Jocs Paralímpics.

La nadadora canària Michelle Alonso ha aconseguit la cinquena medalla d'or per a la delegació espanyola en aquests Jocs. Ho ha fet en els 100 metres braça, una prova en què, a més, ha batut el rècord mundial que ella mateixa posseïa. Aquest és el seu tercer or consecutiu, després de de Rio 2016 i Londres 2012.

L'atleta Gerard Descarrega ha guanyat l'última medalla del dia per a Espanya. El català i el seu guia, Guillermo Rojo, s'han proclamat campions paralímpics en la prova de 400 metres, en la classe T11 (discapacitat visual). Descarrega ha revalidat així l'or que va guanyar en Rio 2016.

Espanya és onzena en el medaller, amb 18 medalles: sis medalles d'or, nou de plata i tres de bronze. D'aquestes, tres corresponen a esportistes valencians: Héctor Catalá (plata en triatló), Kim López (or en llançament de pes), i Ricardo Ten (bronze en la prova de velocitat per equips en ciclisme).