ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Dani Holgado guanya el Gran Premi de Portugal

El pilot de Sant Vicent del Raspeig ha guanyat la carrera de Moto3 en la prova inaugural del Mundial de motociclisme

Dani Holgado celebra el triomf / Nuno Veiga (Efe)

Dani Holgado ha guanyat la carrera de Moto3 en el Gran Premi de Portugal, disputat al circuit de Portimao, en la primera prova del 2023 del Mundial de motociclisme. El pilot de Sant Vicent del Raspeig s'ha imposat a la línia de meta a l'andalús David Muñoz i al brasiler Diogo Moreira.

La carrera inaugural del Mundial ha sigut molt igualada i no s'ha decidit fins a la recta final. Holgado ha liderat durant bona part de la prova però, com és habitual en Moto3, tot s'ha decidit en un final ajustat. El de Sant Vicent ha aguantat les envestides dels rivals i ha passat la meta en primer lloc. Aquesta és la primera victòria de la seua carrera, ja que fins ara el millor resultat era el tercer lloc que va aconseguir l'any passat en el Gran Premi d'Aragó, disputat a Alcanyís. El triomf d'Holgado és el que fa 97 del motociclisme espanyol en la categoria de Moto3 i la que fa 695 en total.

La resta de pilots valencians de la categoria han tingut distinta sort. Jaume Masià, que en alguns trams de la carrera s'ha deixat veure pels primers llocs, ha acabat cinqué, mentre que Iván Ortolá no ha pogut travessar la línia de meta per una caiguda.

Aron Canet, segon en Moto2

En la categoria de Moto2, Aron Canet ha aconseguit el segon pòdium valencià del Mundial 2023. El pilot de Corbera ha finalitzat segon, només per darrere del murcià Pedro Acosta. Aquest és el pòdium que fa 14 en Moto2 de Canet, al qual encara se li resisteix la victòria en aquesta categoria.

Sergio García Dols, que debutava en la categoria, ha acabat en els punts, en finalitzar en quinzé lloc. El pilot de Borriano ha sigut el millor debutant i suma un punt. Per contra, David Sanchis, que corria a Portugal en substitució del lesionat Àlex Escrig, no ha pogut acabar la prova.

Márquez, operat, no correrà a Argentina

En Moto GP, Bagnaia va guanyar una carrera marcada per l'incident entre Marc Márquez que va tocar Jorge Martín i va xocar contra Oliveira. El pilot català, sancionat per aquesta acció, ha sigut operat d'un dit de la mà i es perdrà el pròxim gran premi que se celebrarà la setmana que ve al Circuit d'Argentina.

El pòdium el van completar Maverick Viñales i Marco Bezzecchi.