TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El Vila-real salva un punt gràcies a un gol de penal de Cazorla en el 94 (3-3)

El conjunt de Calleja no aprofita el fet de posar-se dues vegades per davant en el marcador però salva un punt.

El Vila-real empata a Moscou sobre la botzina

Un partit boig i jugat davall d'una intensa pluja tota la segona meitat. També, el partit ha sigut repetició del partit inaugural de La Ceràmica contra el Rangers, però amb un gol més per equip. Així s'ha escrit l'empat in extremis del Vila-real al camp de l'Spartak de Moscou, un equip que arribava en crisi al partit, i que a punt ha estat d'aigualir el gran treball del conjunt groguet durant tot l'enfrontament. El Vila-real ha encaixat ja 5 gols en els dos partits en la segona competició europea, el que contrasta amb la gran seguretat defensiva en la lliga, en la qual, per cert, no coneix la derrota com a local. Un penal sobre Funes Mori que Santi Cazorla ha convertit en gol quan ja passaven quatre dels sis minuts d'afegit, ha permés als groguets salvar un punt, fet que deixa els russos com a cuers del Grup G.

Javi Calleja ha optat per un onze barrejant jugadors més habituals i menys. La gran novetat, el jugador del planter Samuel Chukwueze 'Samu', amb Sansone, els dos per darrer de Toko Ekambi. La resta de l'equip, molt reconeixible, amb Alfonso Pedraza en la banda esquerra. La pressió alta, recuperació i possessió de baló, les màximes del conjunt groguet que, primer ha tingut seguretat darrer, gràcies a l'encert d'Andrés Fernández. Tot fins que als 12 minuts ha arribat la jugada individual de Toko Ekambi que, dins de l'àrea, ha regatejat, s'ha acomodat el baló i ha enviat el baló a l'escaire. Un gran gol que posava el partit molt favorable.

L'Spartak de Moscou, a poc a poc, s'ha desfet del domini groguet i ha començat a crear perill. A la mitja hora Roman Zobnin ha posat a prova un encertat Andrés Fernández i, només dos minuts després, l'àrbitre assenyalava penal per unes mans de Sansone dins l'àrea. El penal l'ha convertit en gol el davanter brasiler Zé Luis. Amb empat a un s'arribava al tems de descans.

En la represa, el partit ha embogit. Entre altres coses, perquè als tres minuts de la segona part, Pablo Fornals feia l'1 a 2 en convertir en gol una acció dins l'àrea. El de Castelló ha tornat a demostrar que està en gràcia en aquest inici de temporada. La pluja encara agreujava més la sensació tèrmica del partit, fregant els 0 graus. La necessitats del conjunt rus ha fet que el partit es jugara amb una gran intensitat i velocitat, amb ocasions en una i altra porteria. Novament Fornals, Mario Gaspar i Ekambi, just abans de ser substuït, s'anotaven les dels Vila-real. Un gol anul·lat per fora de joc del local Melgarejo i un baló al pal de Hann, poc després, el perill del conjunt rus.

Calleja ha fet entrar Layún per Ekambi amb la intenció de controlar més el mig del camp. A ixò ha fet que Gerard Moreno es quedara sol en punta. Prèviament, Santi Cazorla feia el mateix amb Samu, molt combatiu. L'objectiu era el de mantindre l'avantage en el marcador i evitar, com va passar contra el Rangers a La Ceràmica, la sorpresa, tot sense perdre l'oportunitat de contratacar per tancar el partit. Però, en el minut 81, novament Zé Luis ha fet, de cap, el gol de l'empat després d'una precisa centrada des de l'esquerra després de superar Víctor Ruiz i Bonera. Poal d'aigua freda que s'ha convertit en congelada després d'una nova onada ofensiva dels russos que, primer, Hann ha tornat a enviar el baló al pal i, en el rebuig, Melgarejo ha marcat davant d'un ja batut Andrés Fernández.

Quan semblava tot perdut, ha arribat la jugada clau de l'enfrontament. Des del gol rus, el Vila-Real no ha creat perill, però sí que s'ha bolcat sobre l'àrea de l'Spartak. L'àrbitre ha afegit 6 minuts al temps reglamentari i, quan es complia el quart minut de la prolongació, l'argentí Ramiro Funes Mori ha sigut agafat quan, tot sol, es disposava a fer la rematada després de controlar un baló en l'àrea. El veterà Santi Cazorla ha controlat els nervis i ha aconseguit transformar el penal i col·locar el 3-3 final, un resultat que impedeix que el conjunt groguet es convertira en el nou cuer del grup.

En l'altre partit del grup, el Rangers s'ha imposat per 3-1 davant el Rapid de Viena a Escòcia, cosa que deixa els escocessos com a líders en solitari del grup amb 4 punts. El Rapid és segon (3 punts), el Vila-real tercer (2 punts) i l'Spartak, cuer (1 punt).