LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio

El València és tercer, amb un gol de Rodrigo

El València ha assolit la tercera plaça de la classificació, després de guanyar per 1-0 a l'Espanyol, amb un gol de Rodrigo.

Rodrigo celebra el gol de la victòria / Manuel Bruque (EFE)

Mestalla ha acabat celebrant la victòria del València per 1-0, que li permet arribar a la tercera plaça amb un punt d'avantatge sobre el Reial Madrid, que ha empatat contra l'Atlètic de Madrid. A més, els valencianistes, que ja tenen quasi assegurada la Champions, estan a dos punts del segon classificat. Els de Marcelino, a pesar de no fer un gran partit en la segona part, han demostrat ofici per a quedar-se amb els tres punts.

D'anada i tornada

Marcelino havia dit en la prèvia del partit que volia donar un bon espectacle. I tant el València com l'Espanyol s'han esforçat de veres en l'inici per no decebre la parròquia de Mestalla. Als 18 segons, esglai dels grans, amb un gol anul·lat a Gerard Moreno per un fora de joc prou dubtós. Melendo ho ha tornat a provar de lluny al minut. Dos avisos importants que han despertat els valencianistes. Una mil·limètrica centrada de Guedes l'ha rematada de cap un solitari Rodrigo Moreno al segon pal. Minut 6, i quinzé gol del davanter valencianista en Lliga. Lluny de tranquil·litzar-se, el partit ha entrat en una fase d'anada i tornada. Gerard Moreno, a mans de Neto, i un obús amb l'esquerra de Kondogbia, han tornat a ficar l'emoció a l'encontre. Jurado des de dins l'àrea, de nou Gerard Moreno de cap i Darder des de lluny han signat les ocasions espanyolistes des del minut 24 fins al 28 contra un València desdibuixat. Però en el joc de relleus, després ha sigut el torn del València. A la mitja hora, una autopassada de Guedes l'ha enviada Pau López a córner. Montoya i una altra volta el portugués des de la distància també han provat fortuna. Zaza, després d'un mal rebuig espanyolista, s'ha quedat sol davant de Pau López, que ha neutralitzat la rematada de l'italià.

Del vertigen al ralentí

El ritme del primer acte ha anat a menys en la segona part. De fet, el mateix Neto ha sigut clau per a evitar la igualada. Primer, a una treta de falta botada per Piatti que el brasiler ha enviat a córner en el 55 i, minuts més tard, a un xut de Darder desviat per Paulista que l'hauria pogut sorprendre. Entre una i una altra, la millor acció del València l'ha signada Rodrigo en una triangulació a la contra amb Soler en el 57, que ha rematat fora el davanter valencianista. Un xut de Soler de lluny i un altre de l'espanyolista Piatti, que ha eixit fregant el pal, han esgotat les possibilitats de gol per a un i un altre equip. Una de les bones notícies del partit ha sigut la reaparició de Santi Mina una volta recuperat de la lesió. Al remat, victòria treballada amb moltes dosis d'ofici, que ha tingut el suport de l'afició en els moments finals del partit. Tres punts, sense massa brillantor, però que llueixen en la tercera plaça de la classificació.