Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Final de la Copa Diputació d'Alacant d'escala i corda

El Llevant deixa viu el campió actual (2-1)

Cabaco i Mayoral han fet els gols del Llevant, mentre que el Barça només ha marcat després d'un penal de Coke a Denis Suárez.

Els jugadors del Llevant UE celebren el segon gol contra el FC Barcelona / Efe

El Llevant ha deixat viu el Barça en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei. A pesar d'avançar-se per 2-0 en la primera part amb els gols de Cabaco i Borja Mayoral, l'equip granota ha vist com un penal de Coke a Denis Suárez en el final del partit i que ha transformat Coutinho, ha fet que el Barça tinga a l'abast l'eliminatòria en el partit de tornada al Camp Nou. Una errada individual ha impedit que els de Paco López firmaren un gran resultat i, a pesar de la victòria, la sensació és que el Llevant no ha rebut el premi a una notable actuació.

Cabaco, clau en els dos gols

El Llevant ha aprofitat un gol matiner a pilota parada per a ensenyar les seues armes en l'eliminatòria davant del campió de les últimes quatre edicions de la Copa del Rei. Erik Cabaco ha marcat el primer gol com a granota en rematar de cap una falta llançada per Jose Campaña. El gol ha reforçat el plantejament granota: pressió alta i recerca ràpida de la porteria de Cillessen.

Així ha arribat el segon gol del Llevant. Cabaco, molt destacat, furta un baló en el mig del camp quan el Barça eixia del seu camp. La pilota ha arribat a Boateng, que ha cedit a Mayoral, que, a l'eixida de Cillessen, el bat per baix amb un tir encreuat. En tan sols vint minuts, el Llevant ha aprofitat l'aposta del Barça per a donar descans a alguns dels seus pesos pesats (Messi, Luis Suárez, Jordi Alba i Gerard Piqué).

Malcom, a les acaballes de la primera part, ha tingut l'ocasió més clara del conjunt culer. Aitor Fernández, porter del Llevant en la Copa, ha destacat també en la primera part, i ha avortat totes les arribades de l'actual campió. Amb 2-0 s'ha arribat al descans.

Mayoral i Morales tenen el tercer

En la segona part, Valverde ha tret Sergi Roberto per Miranda. Més experiència buscant millorar el resultat. També Lenglet ha eixit per Chumi amb el mateix objectiu. Abans de l'entrada del francés, Mayoral, assistit per Rubén Rochina, ha pogut fer el tercer gol granota, però Cillessen ho ha evitat. El Llevant, més replegat, ha buscat mantindre la porta a zero (important en eliminatòries) i aprofitar els espais del Barça per a ampliar l'avantatge.

El Barça ha arribat amb més insistència però amb poc de perill. Una caiguda de Dembelé dins de l'àrea després d'una contra i per la qual han demanat penal, ha sigut l'única opció clara dels catalans per a marcar. En el Llevant, Morales ha entrat al camp i, a penes eixir, ha tingut el tercer després d'una assistència de Rubén Rochina, però Cilessen ha tret el baló en el mà a mà amb El Comandante. Novament Mayoral, al minut 80, ha estat a punt de sorprendre el porter holandés. La lesió de Chema (substituït per Jason) ha provocat un nou ajust de la defensa, amb Coke de central. Una dificultat més que no ha significat cap novetat. Només Dembelé ha animat una miqueta l'atac del Barça.

Penal de Coke a Denis Suárez

En el minut 84, una acció individual de Denis Suárez ha provocat el penal de Coke, que ha atropellat el jugador del Barça. El penal l'ha transformat Philippe Coutinho i ha posat el 2-1 definitiu, un resultat que complica les possibilitats granotes en l'eliminatòria. El partit de tornada es disputarà dijous que ve, dia 17, al Camp Nou (21:30 hores).