FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Victòria contundent del València Basket contra el Quesos El Pastor

El València Basket guanya, per 63 a 47, l’equip de Zamora a la Fonteta.

Les jugadores del València Basket celebren el triomf | Miguel Ángel Polo

Un nou triomf del València Basket a la Fonteta, el tercer consecutiu davant la seua afició. El conjunt taronja ha guanyat per 63 a 47 el Quesos El Pastor de Zamora, i ja suma sis victòries en la Lliga Dia. Amb aquest resultat, l’equip que entrena Rubén Burgos té cada vegada més prop la possibilitat de disputar la Copa de la Reina en 2019, que se celebrarà a Vitòria del 28 de febrer al 3 de març.

El València Basket ha iniciat el partit amb una idea clara: asfixiar el rival amb una defensa agressiva. Les de Zamora no trobaven espais de joc i les pèrdues de baló han sigut constants. A esta defensa, s’afegia l’encert de les valencianes, amb una María Pina que castigava des de totes les posicions del camp. Un triple sobre la botzina d’Esther Díaz posava en el marcador el 18-10 final del primer quart.

En el segon temps, la distància s’hi ha mantingut. El València Basket ha continuat pressionant les línies de passada del Quesos El Pastor i les de Zamora no trobaven la cistella. Un triple de María Pina deixava el marcador en la màxima diferència, 24 a 10. Però l’equip de Zamora ha trobat el camí per a retallar la distància, gràcies a una pèrdua de concentració de les valencianes. L’entrada d’Irene Garí ha refrescat el partit i, en el segon temps, el resultat ha sigut de 34 a 24.

Pluja de Pams

En la represa, la defensa de les valencianes no ha disminuït i no han donat opcions a les de Zamora. En aquest temps, ha arribat la màxima diferència per al conjunt taronja, ja que han arribat a guanyar per 18 punts. El tercer temps ha acabat 49 a 31. En el descans entre el tercer i el quart temps, el club ha organitzat una pluja de peluixos. Els aficionats han llançat a la pista ninots de la mascota Pam. Tots els peluixos arreplegats es donaran a l’ONG Mares en Acció, que els faran servir en la seua campanya anual de lliurament de joguets per Nadal.

En l’últim quart del partit, les valencianes han continuat molt concentrades. Irene Garí ha liderat el conjunt taronja en una de les millors actuacions en la lliga, i ha acabat amb 12 punts. La màxima anotadora ha sigut María Pina, amb 14. Al final, el València Basket ha vençut per 63 a 47 en un partit en què han anotat totes les jugadores.