À PUNT NOTÍCIES NIT

Hermansson, clau en la victòria taronja contra el Baxi Manresa

La llegenda taronja, Rafa Martínez, ha sigut ovacionat en el que podri ser el seu últim partit a la Fonteta.

La llegenda taronja, Rafa Martínez, ha sigut ovacionat a la Fonteta
Isabel Adam
15 de març 2022 - 00:01

Amb la baixa d'última hora de Victor Claver per COVID, el València Basket ha aconseguit vèncer al Baxi Manresa per 90-85 a la Fonteta, en un duel on la direcció i els punts del base islandès Martin Hermansson, amb 22 de valoració, ha sigut clau per a la victòria dels de Joan Peñarroya.

Al partit, la llegenda taronja, Rafa Martínez, ha sigut rebut i acomiadat amb una emotiva i interminable ovació, amb el públic en peu, donat que la de hui ha pogut ser la seva última visita a la pista valenciana. També ha sigut la tornada del tècnic, Pedro Martínez, amb qui el València Basket va guanyar la lliga en el 2017

El tècnic del Baxi Manresa, Pedro Martínez, junt al del València Basket, Joan Peñarroya

Ha sigut un inici del primer quart molt ajustat entre els dos equips, on els valencians s'han posat per davant al cap de tres minuts del duel. L'eixida de Chima Moneke a l'equip català i la seva efectivitat en el llançament, però, ha sigut clau per al rival. Amb 11 punts en tres minuts, el nigerià ha ajustat la diferència entre els dos equips fins a empatar a 15 a tres minuts del final del primer quart. Això ha provocat un canvi total del cinc inicial de l'equip taronja que, amb el bon joc al rebot ofensiu, ha evitat que els de Pedro Martínez s'avançaren al marcador. Aquest temps inicial ha conclòs amb un resultat de 22-18. El segon quart ha començat de nou amb domini valencià, amb 5 punts consecutius, però, de nou, les pèrdues de baló han llastat als locals i aquest temps ha sigut d'intercanvi de cistelles entre els dos equips. Així i tot, hi ha hagut avantatge del València Basket, que se n'han anat al descans amb marcador de 50-46.

La direcció i l'encert del base taronja, Martin Hermansson, clau en el partit

A la represa, el Manresa ha aconseguit posar-se per primera vegada per davant dels valencians, però el xoc s'ha estancat, amb escàs ritme i pèrdues en els dos equips, que han empatat en diversos moments del tercer quart. L'anotació de Hermansson i Labeyrie ha permès, no obstant això, que aquest període s'haja tancat amb un 66-61 al lluminós. A l'últim temps, de nou Hermansson ha tornat a tirar de l'equip local. Així mateix, l'aparició de Rivero, amb sis punts seguits, així com Puerto i Xavi López-Arostegui li han donat aire a l'equip taronja que, malgrat els intents de Francisco als rivals, ha obtingut la victòria.