À Punt estrena la sèrie documental ‘¡Qué comemos!’
La sèrie està presentada per Nico Abad i consta de quatre capítols de 50 minuts i analitza cada dijous la importància d’una bona alimentació
À Punt estrena demà dijous,1 d’agost, a les 22:45 h, la sèrie documental ¡Qué comemos!. La sèrie, presentada pel conegut periodista Nico Abad, consta de quatre capítols de 50 minuts que posen el focus en l'augment de l'esperança de vida en el segle XX. Metges, nutricionistes, científics ens expliquen la relació entre allò que mengem i com ho mengem i com ens afecta de manera directa.
En el primer capítol "Comer es salud" parla de com la manera en què mengem afecta directament la nostra salut i les nostres malalties. L'obesitat és la pandèmia de les societats occidentals i avançades, tant en adults com en xiquets. A esta s'uneixen altres afeccions com el colesterol, la hipertensió, les intoleràncies o les al·lèrgies.
En el segon capítol, "El precio de la comida" comprovem com la inflació, que va en augment, ha encarit els aliments i dificulta l'equilibri nutricional de la cistella de la compra. Articles bàsics com l'oli d'oliva, la llet, la fruita i la verdura han pujat molt de preu, factor determinant per a decidir què ens emportem a casa. Podem aspirar a mantindre una dieta equilibrada si els preus continuen escalant?
En el tercer capítol, "Desperdicio" s’aborda la necessitat de posar remei al desaprofitament alimentari des de l'administració, és a dir, prendre mesures que fomenten actuacions per a evitar que es tire menjar en tota la cadena alimentària. Així, han sorgit infinitat d'iniciatives privades i ONG que intenten aprofitar els aliments abans que es convertisquen en fem: ofertes d'última hora, menjadors socials, etc.
El quart capítol, "Dietas" s’endinsa en este món per a diferenciar entre ciència i publicitat, entre resultats fiables i promeses incomplides, entre veritats i enganys. Hi participaran experts i protagonistes que van fer realitat els seus somnis i altres als quals van deixar a l'estacada amb els mateixos quilos i una mica menys de diners en el compte corrent.
Més llegit
-
La UPV no retirarà el grafit que demana presó per al president Mazón
-
Una família colombiana estudia presentar una denúncia per l'abús policial patit a València
-
L’adolescent ofegat a Bunyol va patir un accident quan feia una activitat supervisada
-
Jornada de llargues cues per a passar davant de la Mare de Déu dels Desemparats
-
Artistes valencians es deslliguen dels festivals que gestiona un fons proisraelià
-
La família d’un britànic trobat mort a Benidorm exigeix que s’investigue com un homicidi
-
L'acusació de la CGT entrega a la jutgessa un informe amb 357 "errades crítiques" en la gestió de la dana
-
Un aparatós accident acaba amb un camió que cau al barranc de Poio
-
Col·lapse a les entrades a València: la Pista de Silla suma díhuit quilòmetres de cua i la V-30 quinze cap al port
-
Assassinen a tirs dos empleats de l'ambaixada d'Israel a Washington
Més vist
-
Cal registrar les gallines d'autoconsum per a evitar una sanció
-
21.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
Valencians al món | Saxònia
-
21.05.2025 | La via verda
-
21.05.2025 | Informatiu nit
-
Emergències | Capítol 9
-
20.05.2025 | La via verda
-
03.05.2025 | Entrada cristiana dels Moros i cristians d'Alcoi | Primera part
-
Renata, la violinista viral que fascina els vianants de València amb la seua música
-
20.05.2025 | Grada
Més escoltat
-
21.05.2025 | Línia de fons
-
20.05.2025 | 90 minuts
-
20.05.2025 | “Protagonistes”, disseny i il·lustració amb consciència
-
20.05.2025 | Retallades en les Escoles Oficials d’Idiomes
-
20.05.2025 | Tertúlia d'actualitat
-
20.05.2025 | Amunt i avall | Quarta Part
-
21.05.2025 | Andrés Barrios, un gran del flamenc híbrid, actua en el cicle Nits del Flamenco al Castell d’Alaquàs
-
21.05.2025 | 90 minuts
-
21.05.2025 | Amunt i avall | Quarta Part
-
20.05.2025 | A poqueta nit | Primera Part