Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL

Un jove denuncia una agressió homòfoba al metro de València

Les xarxes socials s'han omplit de missatges de suport aprofitant l'èxit de #MeQueer.

VÍDEO | Un jove denuncia una agressió homòfoba al metro de València

Un jove valencià ha denunciat davant la policia l'agressió homòfoba que va patir dilluns al metro de València. Tal com ha relatat a À Punt NTC, un individu va començar a escridassar-lo quan es trobava a l'estació de metro de Xàtiva i a proferir-li insults i crits de "Marieta de merda". També li suggeria que se'n anara a "follar al Saler". 

A pesar que va demanar ajuda per l'intèrfon del vagó, mentre l'individu el bloquejava per a tractar d'impedir-ho, Metrovalencia "no van respondre com caldria" i els efectius de seguretat no s’hi van presentar. Per això, el jove ha presentat també una reclamació davant les oficines de Metrovalencia.

Missatge de la víctima a les xarxes socials on relata l'assetjament que ha patit

La víctima lamenta que les persones que van ser testimonis de l'agressió no van reaccionar i no intervingueren per a ajudar-lo. Davant la passivitat dels transeünts, es va veure obligat a fugir de l'estació: "Vaig haver de pujar al metro i vaig demanar ajuda a seguretat, però no van vindre", relata. Per a agreujar la situació, l'agressor va decidir muntar també al suburbà i va continuar assetjant el jove fins a la parada d'Empalme. Tot un trajecte al costat de l'agressor, que li va fer el viatge "impossible", amb vexacions contínues. 

Les xarxes socials s'han omplit de missatges de suport a la víctima de centenars d'usuaris, que han compartit la denúncia del jove i demanen explicacions a Metrovalencia.

Visibilització de l'odi

Aquest és el testimoni de només una de les milers de situacions d'assetjament i de discriminació que els col·lectius LGTBI pateixen cada dia per no seguir els rols sexuals. Fa poc s'ha propagat en Twitter l'etiqueta #MeQueer, a través de la qual milers de persones han alçat la veu per a compartir amb el món experiències que evidencien la discriminació i l'odi a diferents nivells que existeix respecte d’aquest col·lectiu. 

El moviment, semblant al #MeToo que van protagonitzar mesos enrere les dones que denunciaren públicament casos d'assetjament sexual, s'ha fet viral en tot el món en només un cap de setmana. El responsable d'haver-lo convertit en tendència a Espanya i en gran part de Sud-amèrica és el periodista il·licità Rubén Serrano, que ha explicat en Les notícies del matí com es va trobar amb aquesta iniciativa.

Serrano atribueix el gran èxit de #MeQueer a la necessitat que tenen les víctimes d'exposar les situacions de discriminació que de què són objecte: "Quan patim aquestes agressions moltes vegades no les fem públiques per vergonya o por, per no recordar el trauma que ens suposa", ha explicat. Però, com diu, l’única forma de combatre la violència cap a aquest col·lectiu és exposar-la.

#MeQueer s'ha consolidat com un espai comú en què totes les persones han pogut parlar "amb total llibertat", la qual cosa converteix la iniciativa en "una eina alliberadora que ens ha unit", ha afirmat.