Tres de cada deu notícies falses que circulen per internet fan referència a l'alimentació
No es refien dels superaliments, les dietes miracle, la demonització de la lactosa o el gluten… un tema delicat perquè té a veure amb la salut i és fàcil caure en el parany de la desinformació
Les xarxes socials han creat un ecosistema comunicacional que afavoreix la difusió de notícies falses. El 30% tenen a veure amb l'alimentació. "El que fan és polaritzar el consum d'aliments entre aliments bons i aliments dolents. No accepten matisos", apunta Marc Amorós, periodista expert en notícies falses.
Els col·lectius de més edat són més vulnerables a aquest tipus de desinformació. L’expert explica que davant el dubte, la ciutadania opta per descartar un determinat aliment si pensen que els pot causar alguna malaltia: "Jo he llegit una notícia que no sé si és veritat o és falsa, però em diu que menjar alvocat causa càncer, però per si de cas no en menjaré".
Són productes que d'un dia a un altre passen a una llista negra i posa l’exemple de la carn. "S'està estigmatitzant molt el consum de carn com una cosa que provoca malalties", assegura. Al final, la clau és no deixar-nos portar per impulsos emocionals i ser crítics amb el que llegim.
Més llegit
-
L'Atlètic no dona opció al Villarreal
-
El València, golejat, no compareix al Johan
-
Les víctimes de la dana demanen traslladar a la jutgessa els àudios del Cecopi gravats per À Punt el 29-O
-
La UPV participa en un projecte europeu per a para protegir els sistemes d'IA dels ciberatacs
-
Sueca torna a convertir-se hui en l'epicentre de la gastronomia en el 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana
-
Mor un home en l'explosió de gas d'un bar de Vallecas, amb almenys 25 ferits