Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

El repunt de contagis a Espanya situa la incidència acumulada fregant els 200 casos

La Comunitat Valenciana també registra un increment d'aquest indicador, però a un ritme molt inferior al que té la mitjana espanyola.

Un home se sotmet a una prova PCR / À Punt NTC

La pandèmia es troba novament en un moment de creixement a Espanya. La incidència acumulada de la Comunitat Valenciana ha pujat aquest dilluns 1,42 punts en comparació amb les dades del divendres passat, i se situa en 36,34 casos per cada 100.000 habitants. Aquest repunt, a més, evoluciona a un ritme molt inferior al que es registra al conjunt d'Espanya, on la incidència ha crescut 16,91 punts fins a situar-se en 199 casos per cada 100.000 habitants. La Comunitat Valenciana continua tenint la millor situació pel que fa a aquest indicador de totes les autonomies.

Aquesta evolució, que es va produir també en alguns dies de la setmana passada, es reflecteix ja en les dades de pressió hospitalària. El percentatge de llits que ocupen als hospitals valencians els malalts de Covid és lleugerament superior aquest dilluns (2,23% enfront del 2,22% de divendres), el mateix que ocorre a les UCI (7,67% en comparació amb el 7,33% de divendres). La pressió hospitalària també creix, més clarament, al conjunt d'Espanya.

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dilluns 22.744 nous positius a tota Espanya i 197 morts més.

"La velocitat de descens a les UCI és menor que en altres períodes"

Aquest dilluns, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha comparegut en roda de premsa i ha assenyalat la tendència ascendent de les dades i la importància de mantindre les precaucions. Així, Simón ha dit que "la velocitat de descens a les UCI és menor que en altres períodes", cosa que fa que "el punt de partida siga més alt" del que s'ha esperat en altres ocasions.

La ferramenta clau -ha insistit Simón- és la vacuna. "La vacunació clarament permetrà el control de l'epidèmia i eixir de la situació greu de fa alguns mesos", ha expressat. També, preguntat per la quarta onada, ha afirmat que no "podem frenar el que ha passat", però sí "el que puga passar d'ací endavant" i, potser, evitar, en tot cas, arribar als 250 o 300 casos d'incidència acumulada per cada 100.000 habitants.

Quant al fi de l'estat d'alarma del 9 de maig, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències ha manifestat que "no és bo plantejar que s'haurà de fer el 9 de maig" ara, i que, de moment, hi ha temps per a valorar "com està evolucionant la situació" i veure'n els diferents escenaris. "Haurem de valorar si realment el toc de queda, per exemple, aportarà alguna cosa més. És qüestió de ser raonable amb la situació en què ens trobem", ha conclòs.