Directes
Ara en la televisió
CARCELLER, L'HOME QUE VA MORIR DUES VEGADES
Ara en la ràdio
QUEDA'T AMB MI (reemissió)

A la recerca d'alternatives proteiques a les d'origen animal

L’augment de la població mundial fa imprescindible la investigació de fonts de proteïna alternatives. Les microalgues i la llentilla d’aigua pareixen les millors opcions

Investigació cultiu algues laobratori / Chokniti-Studio

El centre tecnològic Ainia, a Paterna, ha posat en marxa un estudi per a buscar alternatives als aliments d’origen animal. El projecte Supralem respon a una necessitat que el centre qualifica d'imprescindible donat l’augment de la població mundial.

Forma part d'una línia d'I+D+i que se centra en l'alimentació del futur i en la cerca de fonts proteiques alternatives. La investigació compta amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i amb el cofinançament de la Unió Europea gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Les microalgues i la llentilla d’aigua esdevenen una alternativa òptima perquè són riques en proteïna i tenen un alt rendiment productiu en sistemes de cultiu artificial. Així i tot, encara tenen limitacions i reptes tècnics que s’estudien en el marc del projecte. L’estudi vol fer créixer aquestes petites plantes aquàtiques de manera controlada i eficient, objectiu que també persegueixen diversos laboratoris d'arreu del món.

Ino Van Der Heijden, investigador a la Universitat d'Exeter, acaba de publicar una investigació recent sobre la força proteica de les algues. Afirma que aquestes plantes "podrien formar part d'un futur alimentari segur i sostenible, ja que cada vegada són més les persones que intenten menjar menys carn per raons ètiques i mediambientals i hi ha més interés per la proteïna no derivada d'animals".

Un dels objectius principals de l'institut valencià és conrear llentilles d'aigua i microalgues de manera artificial. Després, se centren en els tractaments previs i en les maneres de concentrar les parts útils d'aquestes plantes: volen extreure'n les parts bones, com la proteïna i els nutrients, per a fer aliments més saludables. A més, estan investigant perquè aquests ingredients, a banda de saludables, també siguen saborosos.

Així doncs, produir proteïna vegetal de manera sostenible és fonamental en un panorama d'auge de la demanda d'aquests aliments.

També et pot interessar

Veure totes les activitats