És la realitat virtual el futur de les xarxes socials?
Les "stories" o històries són l'última moda en el món digital. Però quin és el pas següent?
Són missatges efímers amb data de caducitat: 24 hores. Després, desapareixen com si mai abans hagueren existit. D'aquesta manera, mantenen un cert caràcter secret, ja que es comparteix un estatus o situació determinada sense deixar una marca permanent, fet que convida a l’usuari o la usuària a entrar i fer una ullada. Són les anomenades stories o històries, una forma de comunicació que s'ha fet molt popular en les xarxes socials, especialment entre el públic més jove. La primera va ser Snapchat, però de seguida la van seguir Instagram, WhatsApp i també Facebook.
Precisament, aquesta última ha donat a conéixer recentment les primeres dades sobre la utilització d'aquest format: 150 milions d'usuaris i usuàries fan servir diàriament Facebook Stories. Una xifra redona que ja fa pensar la companyia de Marck Zuckerberg a incloure-hi publicitat. Són moltes persones connectades a aquest format, però Instagram en té 300 milions, i WhatsApp 450, malgrat que les tres empreses pertanyen al mateix grup empresarial liderat per Zuckerberg. Tanmateix, són les stories l'evolució natural de les xarxes socials? Quin seria el pas següent?
El professor del departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló i director de Comunicació d'aquesta institució, Paco Fernández, ha explicat en Les Notícies del Matí que la realitat virtual serà l'evolució natural d'aquest format. En aquest podcast es poden sentir més declaracions del docent i conéixer més informació al voltant d'aquest tema.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
Agroseguro alerta del rècord de pedregades, amb 30.000 hectàrees afectades enguany
-
Avís especial per dana dissabte al nord de Castelló i València, amb possibles tronades fortes i graníssol
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
Els estudis de matemàtiques i de medicina, els que tenen les notes d’accés més altes
-
Avisos per tempestes molt fortes dissabte