Polèmica per l'obertura d'un restaurant en el far del cap de l'Horta d'Alacant
Amics de les Zones Humides rebutja el projecte i proposa obrir un centre d'interpretació en les instal·lacions.
Una empresa ha proposat obrir un restaurant en el far del cap de l’Horta d'Alacant i ha presentat l'única oferta que concorre en el concurs públic convocat per a donar ús a l'antiga casa del farer. Grups ecologistes han presentat al·legacions en contra del projecte perquè consideren que no fa un ús adequat de l'espai i que no protegeix el valor patrimonial, cultural i natural del far i l'entorn.
Fa tres anys que la casa adjacent al far del cap de l'Horta està deshabitada, des que Pascual, l’últim farer, es va jubilar. Emmarcat en el programa Fars d’Espanya, l’Autoriat Portuària d’Alacant va convocar un concurs públic amb l'objectiu de rebre propostes per a l'explotació del conjunt d'immobles d'aquest espai, però només han rebut l’oferta d’una empresa que pretén obrir un restaurant.
L'Associació d'Amics de les Zones Humides del Sud d'Alacant rebutja el projecte i proposa, en canvi, aprofitar aquest espai per a instal·lar-hi un centre d'interpretació, com s’ha fet al far de l'Albir, a l’Alfàs del Pi (Marina Baixa), i al del Cap de Sant Antoni de Xàbia (Marina Alta). "Per què no pot passar ací exactament el mateix? És una qüestió de voluntat política", assegura Miguel Àngel Pavón, vicepresident de l'entitat.
A l’Autoriat Portuària d’Alacant li agrada la idea, però argumenta que ni la Generalitat ni l’Ajuntament d'Alacant ho han proposat. El portaveu de la gestora del port, David Hermoso, assenyala que cap institució "s'ha interessat per posar-hi un centre d'interpretació" després de diversos anys amb l'edifici paralitzat.
Fins al dia 2 de setembre es poden presentar al·legacions al projecte del restaurant en el far del cap de l'Horta, que s’adjudicaria per un període de quinze anys. La ciutadania ha promogut una campanya en contra en Change.org que ja té el suport de més de 6.400 persones.
Més llegit
-
Detingut un home per apunyalar una turista italiana al coll en ple centre de València
-
Un aparatós accident acaba amb un camió que cau al barranc de Poio
-
Reobri a Paiporta la primera escola en aules prefabricades després de la dana
-
L'Ajuntament de Xèrica, preocupat pels danys que puguen causar les cabres silvestres
-
L’Aemet activa l’avís groc per tempestes este dijous i divendres a Alacant i València
-
La família d’un britànic trobat mort a Benidorm exigeix que s’investigue com un homicidi
-
Vox força una retallada de 700.000 euros a l’AVL perquè la vol “estrangular fins a la desaparició”
-
Rebuig unànime a les paraules del bisbe Reig Pla que vinculaven la discapacitat amb el pecat
-
Jornada de llargues cues per a passar davant de la Mare de Déu dels Desemparats
-
Tronades fortes al sud
Més vist
-
21.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
22.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
22.05.2025 | Informatiu nit
-
Toscana
-
22.05.2025 | Bona vesprada, Comunitat Valenciana | Primera part
-
22.05.2025 | Informatiu migdia
-
Episodi 35: La calor amb Juanma Melero
-
Tatuatges granotes gratuïts en un bar d'Orriols
-
Valencians al món | Saxònia
-
Naix la marca Gamba Blanca de Calp
Més escoltat
-
22.05.2025 | Línia de fons
-
22.05.2025 | Adolfo Miravet Segarra, Espadà Corks
-
Episodi 35: La calor amb Juanma Melero
-
21.05.2025 | Andrés Barrios, un gran del flamenc híbrid, actua en el cicle Nits del Flamenco al Castell d’Alaquàs
-
22.05.2025 | 90 minuts
-
22.05.2025 | “Obrim meló” i l'art, amb Quique Dacosta
-
22.05.2025 | Viatjar amb consciència amb el guia d’escalada Jaume Peiró
-
22.05.2025 | Queda't amb mi | Tercera Part
-
21.05.2025 | A poqueta nit | Segona Part
-
21.05.2025 | Queda't amb mi | Primera Part