Onda reivindica els seus pastissos com a producte gastroturístic
Aquest plat típic triomfa tant que cada divendres se’n fan centenars en tots els obradors del municipi
A Onda (Plana Baixa) els divendres són sinònim de pastís des de fa dècades. Tant, que ara volen que siga reconegut com a producte gastroturístic.
La coca tradicional d’Onda és de verdures, amb ou dur i tonyina, però se’n fan també de tomaca i, fins i tot, de creïlla. Agraden tant que cada divendres els obradors de tot el municipi en fan centenars, i les venen totes.
Les cues poden arribar a ser de 10 persones, i la majoria reserva les seues de bon matí per no quedar-se sense.
És tal el triomf del producte que la Regidoria de Promoció Econòmica vol aconseguir que es reconega com un producte gastroturístic. La idea és registrar-lo com a marca i donar-li un punt de qualitat certificant-lo com a producte típic d’Onda.
Més llegit
-
El gran sopar de la nit de Nadal: una tradició castellana que va arribar amb la televisió
-
Avís taronja per pluges de fins a 100 l/m² al litoral nord d’Alacant i sud de València
-
Reobrin les carreteres de l'interior nord afectades per la neu
-
Detenen un jove per agredir sexualment una dona mentre esperava el tramvia a València
-
El dia de Nadal deixa més de 200 l/m² en punts de la Marina i la Safor
-
Nadal gris i fred
Més vist
Més escoltat
-
25.12.2025 | L'hora de la cultura
-
24.12.2025 | "Viatges", amb Clara Estrems | Com se celebra el Nadal arreu del món
-
24.12.2025 | Vicente Mallols i la màgia del stop motion
-
24.12.2025 | Homenatge a Glamour i Comité Cisne, dos grups emblemàtics del pop rock valencià dels 80
-
24.12.2025 | La vesprada d'À Punt | Segona Part
-
26.12.2025 | Les notícies del matí