Els nadons i xiquets superen els valors de fòsfor recomanats per a un bon estat de salut
Segons un estudi, és conseqüència de la presència en productes com la llet en pols, refrescos o crema batuda.
Un estudi que ha elaborat l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA, per les sigles en anglés) ha conclòs que els lactants i els xiquets menuts poden superar els valors d'orientació sanitària d'ingestió diària acceptable (ADI) de fòsfor, com a conseqüència de la presència en productes com la llet en pols, refrescos o crema batuda.
Durant la investigació s'ha demostrat que una ingestió de 40 mil·ligrams per quilo suposa un mètode de protecció per a aquest col·lectiu, ja que ajuden a regular l'acidesa i es troben per davall de les dosis a les quals es pateixen efectes adversos en la salut.
L'equip ha observat que la proposta establida se supera en nadons i xiquets menuts, igual com en adolescents que tenen una dieta rica en fosfat. No obstant això, ha conclòs que les dades demostren que no existeixen problemes de seguretat sanitària en lactants menors de 16 setmanes.
Perquè la ingestió total de fosfat no supere les recomanacions establides, l'EFSA ha reclamat que s'introduïsquen paràmetres màxims per a reduir els nivells de fosfats utilitzats com a additius en els suplements alimentosos. Així, la Comissió Europea està considerant mesures per a reduir els nivells de fosfat en els aliments.
Més llegit
-
MINUT A MINUT | Seguix l'última hora del temporal de pluges a la Comunitat Valenciana
-
L’Aemet advertix que el pitjor del temporal a València arribarà esta vesprada, de nit i matinada
-
La Comunitat Valenciana registra el major augment de població d’Espanya, amb Torrevieja, Gandia i Benidorm al capdavant
-
La inestabilitat encara pot generar pluges fortes
-
Els bombers rescaten dos persones atrapades en un automòbil en un carrer inundat de Vila-real
-
Consulta les recomanacions d'Emergències davant de l'episodi de pluges d'este diumenge