Les fortes tronades debiliten encara més un terreny ja esgotat per les flames
Les precipitacions torrencials a la zona afectada de l’incendi poden desplaçar les cendres a llarga distància i contaminar rius i depòsits d'aigua.
Este matí, ha plogut amb forta intensitat a la Safor. Un aigua que no arriba en el millor moment a les muntanyes on trobem les urbanitzacions més afectades per l'incendi. Monte Sol, Monte Pino i Las Cumbres. Joan Carles Fortea, meteoròleg d'À Punt, explica que "no són bones notícies pel que fa a la pèrdua de sòl i a l'erosió. A Pinet han caigut nou litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, però a Barx més de cent litres. La pluja és bona quan plou de manera dèbil però quan ho fa de manera forta, com en este cas, no són bones notícies".
D'altra banda, els tècnics ja s'han posat a treballar en el cablejat elèctric per a intentar retornar el subministrament a les cases, però els veïns encara no ho veuen clar. Pep Ginestar fa neteja a sa casa i avaluació de danys, metre observa el quadre de llums de la vivenda, desfet per les flames. Ell considera que "si ara donen la llum, hi haurà curtcircuits per tot arreu".
Haurà de passar molt de temps per a dir que tant el veïnat com les muntanyes tornen a la normalitat després d'este incendi que ha devastat més de tres mil hectàrees que ha afectat set poblacions.
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents
-
L’alcaldessa de València, María José Catalá, celebra l’inici d’unes obres “transformadores” en Pérez Galdós i Giorgeta