Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Les falses ofertes, el risc de les compres al Black Friday

Els reclams publicitaris anuncien, en molts casos, rebaixes de preus que no ho són

Una botiga ofereix ofertes del Black Friday, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
21 de novembre 2022 - 15:57

Enguany no pareix que hi haja massa entusiasme amb la setmana del Black Friday, que comença precisament aquest dilluns. Segons una enquesta, set de cada deu consumidors desconfien de les ofertes. Tenint en compte les estafes, tenen arguments per a fer-ho. Organitzacions com l'OCU conviden a parar atenció a les falses ofertes.

"Per a mi el Black Friday és el temps en què les ofertes són millors, però no en totes les botigues", ha explicat una clienta als micròfons d’À Punt Notícies.

Els reclams publicitaris de les campanyes de vendes prèvies a Nadal, amb productes importats dels Estats Units, inunden les xarxes i les plataformes de venda en línia. A més, els preus realment no baixen tant com podria semblar. De més de 16.000 productes analitzats per l'OCU en el Black Friday de l'any passat, només vora un 12% van baixar de preu. "M'he comprat una aspiradora de mà. M'ha costat 48,99 i abans, abans del Black Friday, costava exactament el mateix", ha reconegut un jove.

Per això, Silvia Huerta, delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana, ha recomanat que abans de comprar es realitze "un estudi i una comparació de preus, per a comprovar que efectivament s’ha produït aquesta rebaixa i no es facen compres de manera compulsiva".

Encara que hi haja desconfiança d'alguns consumidors i de les butxaques gelades per la inflació, al xicotet comerç confien a poder fer caixa aquesta setmana. Es calcula que cada valencià gastarà una mitjana de 150 euros en la setmana del Black Friday.