Educació eleva al nivell C1 el requisit per a impartir àrees no lingüístiques en anglés
L'orde exclou el professorat no universitari que ja tinga acreditada la competència i considera la Capacitació i el Diploma de Mestre mèrits en les oposicions.
La Conselleria d'Educació ha publicat una orde que eleva al nivell C1 la competència lingüística mínima necessària per a impartir àrees no lingüístiques en anglés en les etapes d'educació infantil, primària, secundària, educació especial, batxillerat, cicles formatius i formació de persones adultes.
Educació detalla que el requisit no afectarà “el professorat que ja estiga capacitat per a impartir ensenyament en llengües estrangeres en els nivells educatius no universitaris, sense perjuí del que es disposa en la normativa bàsica quant a la competència lingüística mínima exigida”. Segons l'orde, “es consideraran amb caràcter general capacitats per a l'ensenyament en aquesta llengua estrangera en àrees o matèries no lingüístiques”.
Així mateix, l'orde estableix també que el C1 de valencià permet vehicular àrees no lingüístiques en aquesta llengua i també impartir continguts curriculars de valencià en infantil i l'àrea de Valencià en primària.
La Capacitació i el Diploma de Mestre passen a mèrit
El certificat de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, el Diploma de Mestre en Valencià i la Capacitació per a l'Ensenyament en Llengua Estrangera seran considerats mèrit en els processos de mobilitat del funcionariat de carrera i en les convocatòries d'oposicions de cossos docents.
S'estableix un termini de dotze mesos perquè les persones que, a l'entrada en vigor d'aquesta orde –l'11 de febrer–, estiguen en procés de formació per a l'obtenció de la Capacitació i el Diploma de Mestre, puguen registrar el certificat corresponent.
Així mateix, les persones que tinguen la Capacitació expedida i registrada amb anterioritat a l'entrada en vigor de l'orde o les persones que estiguen en procés de formació per a obtindre-la, com recull l'anterior disposició, quedaran exemptes d'acreditar la competència lingüística prevista en la nova orde. Aquesta deroga la del 15 d'abril de 2013 que regulava les titulacions que faculten per a l'ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres, així com la posterior sobre el mateix assumpte de l'1 d'agost de 2018.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
29.06.2025 | Amunt i avall | Tercera Part