Detectar el gluten en els aliments, clau per a evitar el dany intestinal dels celíacs
L'1% de la població pateix celiaquia però al voltant del 85% dels afectats no ho saben
La celiaquia és una malaltia infradiagnosticada. L'1% de la població la pateix, però huit de cada deu persones no ho saben i confonen els símptomes amb altres problemes intestinals.
La celiaquia està causada per una intolerància al gluten, un conjunt de proteïnes presents en molts cereals, que també s'utilitza com a espessidor. Detectar el gluten en els aliments és clau per a evitar el dany intestinal en les persones celíaques.
Aquest dijous, Dia de la Persona Celíaca, mostrem alguns dels avanços científics que poden millorar la seua qualitat de vida. Un grup d'investigació de la Universitat Politècnica de València està desenvolupant un dispositiu per a localitzar-lo en qualsevol producte. Elena Aznar, investigadora del CIBER de Bioenginyeria i Nanomedicina de la UPV, explica que aquest sistema detecta la gliadina, la proteïna soluble del gluten.
Més llegit
-
L’associació de víctimes mortals de la dana, al Congrés: “Mazón va anunciar ahir la dimissió, minora això el nostre dolor? Sincerament, no”
-
L'incendi en una nau industrial d'Elda, amb evolució favorable, però encara sense estabilitzar
-
Quins són els terminis per a elegir nou president o presidenta de la Generalitat?
-
El 86% dels xiquets valencians necessita millorar l'alimentació per excés de sucre i falta de fruita i verdura
-
Torrent enderroca unes cases afectades per la dana pròximes al barranc de l'Horteta
-
Detinguda a Alfafar per empadronar il·legalment nou ciutadans estrangers