Detectar el gluten en els aliments, clau per a evitar el dany intestinal dels celíacs
L'1% de la població pateix celiaquia però al voltant del 85% dels afectats no ho saben
La celiaquia és una malaltia infradiagnosticada. L'1% de la població la pateix, però huit de cada deu persones no ho saben i confonen els símptomes amb altres problemes intestinals.
La celiaquia està causada per una intolerància al gluten, un conjunt de proteïnes presents en molts cereals, que també s'utilitza com a espessidor. Detectar el gluten en els aliments és clau per a evitar el dany intestinal en les persones celíaques.
Aquest dijous, Dia de la Persona Celíaca, mostrem alguns dels avanços científics que poden millorar la seua qualitat de vida. Un grup d'investigació de la Universitat Politècnica de València està desenvolupant un dispositiu per a localitzar-lo en qualsevol producte. Elena Aznar, investigadora del CIBER de Bioenginyeria i Nanomedicina de la UPV, explica que aquest sistema detecta la gliadina, la proteïna soluble del gluten.
Més llegit
-
La Conselleria d'Universitats qualifica d'“intolerable” que es negue la paraula al representant de la Generalitat en l'obertura del curs acadèmic de l'UJI
-
Controlat l'incendi industrial a Albuixec
-
Mazón remodelarà el Consell el 5 de novembre després de l'eixida de Gan Pampols
-
Dissabte amb calor d'estiu i tempestes de vesprada al nord
-
L'Elx continua sent invencible
-
Manifestacions a València, Alacant i altres municipis valencians demanen l'embargament integral d'armes a Israel i una ruptura total de relacions i sancions
Més vist
Més escoltat
-
12.09.2025 | 90 minuts
-
11.09.2025 | LA VESPRADA D'À PUNT | Primera Part
-
11.09.2025 | Cadena de valor T8 | El problema a l'accés a la vivenda
-
10.09.2025 | Les notícies del matí
-
12.09.2025 | TERRA DE BOUS
-
12.09.2025 | "Festes" amb Pepa Gómez | L'actualitat sobre la Magdalena, les Falles i les Fogueres