Detectar el gluten en els aliments, clau per a evitar el dany intestinal dels celíacs
L'1% de la població pateix celiaquia però al voltant del 85% dels afectats no ho saben
La celiaquia és una malaltia infradiagnosticada. L'1% de la població la pateix, però huit de cada deu persones no ho saben i confonen els símptomes amb altres problemes intestinals.
La celiaquia està causada per una intolerància al gluten, un conjunt de proteïnes presents en molts cereals, que també s'utilitza com a espessidor. Detectar el gluten en els aliments és clau per a evitar el dany intestinal en les persones celíaques.
Aquest dijous, Dia de la Persona Celíaca, mostrem alguns dels avanços científics que poden millorar la seua qualitat de vida. Un grup d'investigació de la Universitat Politècnica de València està desenvolupant un dispositiu per a localitzar-lo en qualsevol producte. Elena Aznar, investigadora del CIBER de Bioenginyeria i Nanomedicina de la UPV, explica que aquest sistema detecta la gliadina, la proteïna soluble del gluten.
Més llegit
-
Sanitat alçarà un hospital amb 500 llits a l'antiga Fe, que substituirà l'Arnau de Vilanova
-
Torna la normalitat al metro en la zona de la dana
-
Les obres obliguen a tallar el metro en tres línies de València des d'este divendres fins a finals d’agost
-
Cap de setmana de temperatures en ascens que arribaran a màximes de 40 °C
-
Andanes plenes, algun retard i viatgers amb ganes de tornar al metro: així es reprenia tot el servei en la zona zero
-
Sanitat avisa de “risc alt” per calor en 48 municipis de 7 comarques de la Comunitat Valenciana