Directes
Ara en la televisió
LA BANDA

El 86% dels xiquets valencians necessita millorar l'alimentació per excés de sucre i falta de fruita i verdura

El Col·legi de Nutricionistes visita estes setmanes les aules per a fomentar hàbits saludables i sostenibles entre l’alumnat de primària

El Col·legi de Nutricionistes visita les aules per a fomentar hàbits saludables i sostenibles entre l’alumnat de primària / À Punt NTC

El 86% dels xiquets valencians hauria de millorar la seua alimentació. Segons el Col·legi de Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, els menors abusen del sucre i no consumixen les vitamines pròpies de les fruites i les verdures.

Per a revertir esta situació, professionals del sector estan visitant col·legis d’arreu del territori per a ensenyar als més menuts com elaborar un plat saludable, sostenible i de proximitat, i animar-los a traslladar estos hàbits també a casa.

Un de cada tres menors, amb excés de sucre

Les dades són preocupants: quasi un 20% dels menors valencians patix obesitat, el 65% no menja prou fruita i verdura i un de cada tres s’excedix amb el consum de sucre.

“Sobretot en els desdejunis i els berenars, els xiquets excedixen la quantitat de sucre que haurien de consumir en tot un dia”, explica María Alonso, responsable de projectes del Col·legi de Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Els experts recomanen donar prioritat al consum de fruites i verdures de temporada, incorporar proteïnes d’origen vegetal i cereals integrals. Per a l’època de tardor, aconsellen desdejunar o berenar carabassa i castanyes, acompanyades de pa torrat i un lacti.

També et pot interessar