30 anys de la revolució de les mares a la Malva-rosa contra la droga
Una manifestació recordarà aquest dijous de vesprada el conflicte que es va viure en una zona farta de conviure amb la inseguretat i la por derivada del tràfic i consum d'estupefaents
Ara fa 30 anys que els veïns de la Malva-rosa van dir prou a la venda i consum de droga al barri. Els poders públics prometien solucionar el problema, però els veïns, sobretot mares, van passar a l’acció, cansats que els fills convisqueren amb la droga cada dia, la por i la inseguretat. Es queixaven que les autoritats els responien bones paraules però sense cap fet. I prengueren la iniciativa fent piquets al carrer. El conflicte va esclatar. I la resposta de les forces de seguretat no es va fer esperar.
“Tinc un fill de 17 anys. A l’entrada de casa li van posar una navalla al coll per a llevar-li 200 pessetes de la compra. I als mesos, un grup de sis gitanos ionquis van pegar a ell i a un amic una pallissa que va arribar amb la cara plena de sang. No hi ha dret. I com el meu cas, tot els veïns tenen un cas semblant”, explicava un veí del barri a la televisió pública valenciana.
A ningú li era indiferent el tema. “A aquests drogoaddictes, com el meu fill, no se’ls ha de pegar perquè són carn de cementiri. S'ha d'anar als camells, als que la venen”, aportava el pare d’un drogoaddicte.
La reacció veïnal va tindre una resposta contundent. “Em preocupa més la gravetat que siguen més de 2.000 les persones que han perdut momentàniament la raó i el que significa la convivència en un estat democràtic, el respecte a les lleis i a una policia democràtica”, explicava Francisco Granados, delegat del govern a la Comunitat Valenciana el 1991.
Tres dècades després, el conflicte encara no està superat. L'Associació Veïns i Veïnes de la Malva-rosa Amics de la Malva ha convocat una manifestació aquest dijous a les 19:30 hores amb el lema "Per una Malva-rosa digna, habitable i sense drogues" per a recordar el conflicte que es va viure en una zona farta de conviure amb la inseguretat i la por derivada del tràfic i consum d'estupefaents i que encara perviu.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part