Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Vox demana que se suspenga el ple de les Corts pel positiu en coronavirus d'Ortega Smith

Els seus 10 diputats autonòmics també van assistir a l'acte del partit d'ultradreta a Vistalegre.

La síndica de Vox, Ana Vega, en imatge d’arxiu / Europa Press

El grup parlamentari de Vox a les Corts ha demanat que se suspenguen el ple d'aquesta setmana i les comissions parlamentàries, i ha anunciat que els seus diputats autonòmics no acudiran al parlament valencià.

Els deu diputats de la formació d'ultradreta van estar aquest cap de setmana en l'acte del seu partit a Vistalegre, a Madrid, al qual també va assistir el secretari general, Javier Ortega Smith, que ha donat positiu en les proves de Covid-19.

Cap dels deu diputats diu tindre símptomes d'estar infectat però, "per precaució i responsabilitat" no acudiran el ple de les Corts com han fet els representants de Vox en el Congrés, Senat i en diferents ajuntaments. La Mesa de les Corts decidirà dimecres, abans de l'inici del ple, si se celebra o no, i han explicat que de moment no hi ha constància que cap persona de la institució estiga infectada pel coronavirus.

Cantó també advoca per suspendre'l

El portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, respecte a la possibilitat de suspendre el ple de les Corts, s'ha mostrat partidari d'ajornar-ho "per responsabilitat". Segons ha indicat a través d'un comunicat, ha defensat que s'estenguen a tot el personal de la cambra les proves previstes per als diputats del grup parlamentari de Vox després de conéixer-se el positiu del seu secretari general.

Cantó també ha exigit una reunió urgent dels grups parlamentaris amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, perquè expliquen quines mesures està adoptant el Consell per a frenar el coronavirus.