Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
EL MUSIQUER (reemissió)

Un jutjat de Sueca investiga irregularitats urbanístiques durant el mandat de Baldoví

L'Audiència de València rebutja arxivar la denúncia i ordena mantindre la investigació penal perquè veu "indicis de prevaricació".

Baldoví, en una imatge d'arxiu / À Punt

El jutjat d'instrucció número 2 de Sueca (Ribera Baixa) investiga un suposat cas de prevaricació a l'Ajuntament del muncipi comés durant l'etapa de Joan Baldoví –actual diputat en el Congrés per Més Compromís– com a alcalde, per no haver acatat les ordes de paralització i demolició d'unes obres que van ser declarades il·legals.

Segons informen fonts judicials, recentment l'Audiència Provincial de València ha rebutjat arxivar la denúncia, tal com havia acordat el jutjat i ha ordenat, que es mantinga la investigació penal perquè el cas té indicis de prevaricació, o almenys, de desobediència “per inactivitat davant les infraccions administratives detectades”.

El cas té l'origen en una denúncia presentada en 2007 per propietaris d'una urbanització davant unes obres annexes sense llicència que incorrien, a més, en un excés de volumetria. L'Ajuntament va reconéixer la il·legalitat de les obres i van ordenar-ne la paralització.

El cas va arribar fins al TSJCV, que va donar la raó als denunciants, encara que les successives ordes, primer de paralització de les obres, i després de demolició, no van arribar a executar-se.

La condició d'aforat de Baldoví impediria, en principi, que el jutjat d'instrucció que investiga el cas poguera citar-lo a declarar, ja que la competència per a investigar-lo la té exclusivament el Tribunal Suprem, encara que l'exalcalde podria fer-ho de manera voluntària i fins i tot per escrit.

la Ribera Baixa