Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Tots els grups parlamentaris, excepte Vox, declaren l’emergència feminista

Les Corts tramiten la declaració a través d’una proposició no de llei, per a sortejar el veto de Vox.

La diputada Cristina Cabedo ha desplegat una pancantar amb el nom de les 52 dones víctimes de la violència masclista / Corts

Les Corts han declarat aquest dijous l’“emergència feminista” a la Comunitat Valenciana amb el suport de tots els grups parlamentaris, excepte Vox, i a través d’una proposició no de llei. Aquesta declaració, que parteix del manifest de la Plataforma Feminista d’Alacant, havia de ser una declaració institucional de rebuig a la violència masclista coincidint amb el passat 25 de novembre, però finalment s’ha convertit en una proposició no de llei perquè Vox va vetar-ne la declaració.

Amb la declaració de l’“emergència feminista”, les Corts mostren el seu compromís amb la lluita feminista i demanen al Consell que continue treballant en la implementació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i garantisca els recursos per a deplegar-lo.

Per part del Botànic, la socialista Rosa Mustafá ha reivindicat que aquest dijous era el dia de “combatre” la realitat de milers de dones que viuen atemorides i ha citat xifres com l’augment de les violacions un 23% el 2018. Des de Compromís, Mònica Àlvaro ha posat el focus sobre les dones “silenciades i anònimes, les que reben hòsties pel que alguns descerebrats diuen violència intrafamiliar” i ha recordat que cada sis hores es produeix una violació a Espanya.

Mezquita: "La violència de gènere no té a veure amb la ideologia"

Pel que fa al PP i Ciutadans, han coincidit amb els grups del Botànic i han lamentat que Vox no se sumara a la declaració per a mostrar la unitat de tot el Parlament. La popular Luisa Mezquita ha afirmat que la lluita contra la violència de gènere no té a veure amb la ideologia, “encara que alguns s’obstinen a patrimonialitzar-la i uns altres a negar-la”.

També ha lamentat el rebuig de Vox a la declaració institucional, la representant de Ciutadans, María Quiles, qui ha assenyalat que les 52 dones assassinades podrien ser les “filles i germanes” dels qui es trobaven a l’hemicicle.

Des de Vox, Llanos Massó ha criticat que la iniciativa no s’haja debatut abans de la votació i ha justificat el seu rebuig afirmant que “la imatge de víctima fa un flac favor a les dones” o que “no existeix una naturalesa perversa o manipuladora en els homes”.