Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Torna la universalitat al Sistema Nacional de Salut

En l'elaboració de la norma s'han tingut en compte informes d'organismes internacionals, de les comunitats autònomes i de la societat civil.

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón / Eduardo Parra (Europa Press)

El reial decret que retorna la universalitat al Sistema Nacional de Salut (SNS) i deslliga l'assistència sanitària de la condició d'assegurat entra en vigor aquest dimarts.

La nova normativa, que acaba amb la reforma del PP que va suposar la retirada de la targeta a 800.000 immigrants en situació irregular, va ser aprovada pel Consell de Ministres a petició de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montón va assegurar: "Una societat justa no deixa ningú arrere. Hui es recupera la universalitat en el dret a la salut gràcies a una norma que harmonitza i dona cohesió al SNS i que, a més, genera igualtat".

Amb aquest nou decret, s'estableix com a titulars del dret a rebre assistència sanitària els immigrants en situació administrativa irregular, així com les persones nacionalitzades a Espanya, als estrangers residents, als pensionistes que resideixen en altres països i als treballadors transfronterers.

En l'elaboració de la norma s'han tingut en compte els informes i consideracions realitzades pels organismes internacionals com la Comissió Europea, el Consell d'Europa o l'Organització Mundial de la Salut. També s'ha incorporat informació aportada per les comunitats autònomes, el Defensor del Poble, les societats científiques i la societat civil.