Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El Senat fa el primer pas per a investigar la tesi de Pedro Sánchez

La Mesa de la cambra alta ha qualificat que es debata la creació d’una comissió d’investigació per a aclarir els fets.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la inauguració de l'ampliació de les instal·lacions de la planta farmacèutica Reig Jofre / Ismael Herrero (Efe)
23 d'octubre 2018 - 19:40

La Mesa del Senat ha fet el primer pas per a investigar la tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. A petició del Partit Popular, la Mesa ha qualificat aquest dimarts que es debata en Ple la creació d’una comissió d’investigació per a aclarir els fets.

D’aquesta manera, la creació de la comissió d’investigació passarà la pròxima setmana per la Junta de Portaveus i es debatrà en el Ple el 6 de novembre, on previsiblement serà aprovada amb la majoria absoluta del Partit Popular. 

Tot i la creació d’aquesta comissió, el PP i el govern espanyol han arribat a un “principi d’acord” perquè Sánchez comparega al Senat per a retre comptes sobre les línies generals de la seua política i per a abordar la situació de la immigració a l’Estat. 

Es tractaria d’una compareixença inèdita, ja que permetria compatibilitzar la compareixença ja aprovada sobre immigració, encara que sense tindre una data fixada, amb la voluntat del govern espanyol per a abordar els plans genèrics de l’executiu. 

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha anunciat aquest apropament entre les dos forces polítiques i ha assegurat que “en cap moment” es plantegen retirar la petició sobre la comissió d’investigació tot i el principi d’acord. Cosidó ha incidit en la rellevància  que Sánchez comparega en el Senat per a parlar sobre política migratòria que du a terme l’executiu espanyol, un assumpte “crucial en l’agenda europea i l'espanyola”.  

Pedro Sánchez passa al contraatac

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha retat el portaveu del PP Ignacio Cosidó a publicar la seua tesi doctoral si no te res a ocultar i s'ha preguntat com era possible que al tribunal que el va avaluar hi haguera membres del PP. Sánchez ha enumerat en la sessió de control a l'executiu espanyol els casos dels senadors populars a qui es podria demanar la dimissió pel seu comportament no exemplar.