Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

La tercera jornada començarà a les 13:30 amb la intervenció del candidat socialista Pedro Sánchez.

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés
25 de juliol 2019 - 08:30

La tercera jornada del debat d'investidura que viu aquest dijous el Congrés dels Diputats té un format diferent del dels dos primers dies, ja que no hi ha debat del candidat amb els líders de l'oposició. 

A les 13:30 hores el ple del Congrés torna a reunir-se per a escoltar el candidat socialista, Pedro Sánchez, i als màxims representants dels grups parlamentaris, les al·locucions dels quals s'ordenen de major a menor nombre d'escons. 

Per tant, el primer a prendre la paraula és Pedro Sánchez, qui ha de resumir el seu pla de governabilitat en deu minuts. El succeeixen els líders del PP, Pablo Casado; de Ciutadans, Albert Rivera; d'Unides Podem, Pablo Iglesias; de Vox, Santiago Abascal; d'ERC, Gabriel Rufián; del PNB, Aitor Esteban, i els integrants del Grup Mixt. Cada grup disposa d'un temps de cinc minuts.

Com la primera votació del dimarts va acabar a les 14:25 hores, aquesta és l'hora a partir de la qual la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, cridarà els diputats perquè voten per segona vegada.

Perquè el secretari general dels socialistes aconseguisca la investidura, ha d'afegir als 124 vots del PSOE els 42 d'Unides Podem i esperar diverses opcions, ja que si s’aconsegueix un govern de coalició, ERC podria abandonar el 'no' expressat el passat dimarts per a abstindre’s. Aquesta hipòtesi permetria que Sánchez liderara un nou executiu, fins i tot amb PNB i Bildu persistint en l'abstenció.