Directes
Ara en la televisió
ZOOM

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

La segona jornada del debat d'investidura començarà a les 9:00 hores amb la intervenció d'Esquerra Republicana.

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

Dos mesos després de la constitució de les cambres parlamentàries, el debat d’investidura del candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua aquest matí a partir de les 9 amb la intervenció del portaveu d'Esquerra Republicana,Gabriel Rufián. Aquesta segona jornada també podrà seguir-se en directe en el web d’À Punt Mèdia. Aquesta vesprada, després que hagen intervingut tots els grups parlamentaris, es procedirà a la primera votació, per a la qual el candidat Pedro Sánchez necessita la majoria absoluta, és a dir, 176 vots a favor.

En cas que en aquesta primera votació no aconseguira els suports suficients, dijous que ve es tornaria repetir la votació i només hauria d'obtindre més sís que nos, o siga, majoria simple. 

Si dijous fracassara aquesta votació, l'endemà, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, es reuniria amb el rei, Felip VI, per a decidir una nova ronda de consultes. En cas afirmatiu, el candidat tindria 60 dies, fins al 23 de setembre, per a arribar a un acord d'investidura. Si de nou no isquera elegit president, es dissoldrien les Corts Generals i el 10 de novembre se celebrarien unes noves eleccions generals.