Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Sánchez presentarà a Podem un programa elaborat amb col·lectius socials

El president del govern espanyol en funcions busca un acord seguint el model de Portugal o Dinamarca.

Imatge d’arxiu del president del Govern d’Espanya en funcions, Pedro Sánchez

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, començarà a reunir-se a partir d’aquest dijous amb col·lectius de la societat civil per a elaborar una proposta programàtica i, posteriorment, presentar-la a Unides Podem.

Així ho ha avançat Sánchez en una carta dirigida a la militància del PSOE, en què afirma que intenta aconseguir un acord de govern “vinculat a la societat civil" que es materialitze seguint el model de Portugal o de Dinamarca, on "governen partits socialdemòcrates com a forces més votades però comptant amb el suport extern de forces progressistes".

D’aquesta manera, el cap de l’executiu espanyol ha indicat que es reunirà amb col·lectius com a associacions feministes, ecologistes, agents socials i agrupacions del tercer sector "perquè puguen col·laborar en la creació d'un espai comú per a aconseguir un govern progressista".

Sánchez s’ha mostrat convençut que aquesta "és una fórmula útil per a abordar els reptes que té per davant" el país i "la millor alternativa al bloqueig en què altres actors, de forma irresponsable, estan decidits a mantindre Espanya".

Podem respon a Sánchez que "vol acaparar el 100% sense negociar"

El secretari d'acció de govern d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha respost a la carta de Sánchez que això significa acaparar el 100% del poder "sense negociar".

"Per a entendre millor els titulars: govern a la portuguesa significa govern en què acapare el 100% del poder, sense negociar, perquè sí, encara que està lluny de la majoria absoluta i amb l'avantatge de tindre les mans lliures per a pactar amb la dreta quan em done la gana", ha assenyalat Echenique en una publicació en el seu compte de Twitter.