Directes
Ara en la televisió
LA SALA

Sánchez presentarà dimarts el programa de govern per a desbloquejar la investidura

Reprendrà les reunions amb els partits polítics la setmana que ve però ajorna a la segona de setembre la trobada amb Pablo Iglesias.

VÍDEO | Sánchez presentarà dimarts el programa de govern per a desbloquejar la investidura

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, presentarà el dimarts, en un acte públic, l'oferta de programa de govern amb què intentarà desbloquejar les converses amb els partits per a ser investit president

Fonts socialistes informen que el document, que incorpora 300 mesures, pretén ser la base per a un acord programàtic que facilite un govern progressista. Així, "assumeix i fa pròpies" la major part de les propostes que suggereix Unides Podem en la proposta que llançaren el passat 20 d'agost per a reprendre les negociacions . El PSOE afegeix, no obstant això, que el programa de Sánchez està obert al debat amb la resta de formacions polítiques. 

S'espera que el programa de govern incorporen, a més, els suggeriments que diversos col·lectius socials han traslladat al president de l'executiu espanyol en funcions durant les reunions que està mantenint amb la societat civil aquest estiu. 

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha confirmat en una entrevista en la Cadena SER que la reunió entre Sánchez i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, en cas de celebrar-se, serà a partir de la segona setmana de setembre. Sí que ha confirmat que el president del govern començarà a reunir-se amb els líders polítics la setmana que ve, a partir de dimecres, i que començarà pel partit Regionalista Càntabre de Revilla i el PNB. Els partits nacionals els deixarà per al final de la roda de contactes. 

Ábalos ha insistit a rebutjar el govern de coalició o reprendre les negociacions en el punt que van fer fracassar la investidura. Pablo Iglesias, també en la Cadena SER, li ha recriminat que són els socialistes els que ja no tenen excuses per a rebutjat el pacte de govern i ha criticat que Sánchez se n'haja anat deu dies de vacances en aquestes circumstàncies: "No entenem que en agost no hi haja hagut cap moviment per part del PSOE. Quan un suspén l'examen en juliol no se n'ha d'anar de vacances en agost, sinó que ha d'estudiar per a traure'l al setembre", ha dit el secretari general del partit morat. Tot i això, ha assenyalat que acceptaria l'última oferta socialista si afigen les polítiques actives d'ocupació.