Directes
Ara en la televisió
ZOOM

Sánchez i Colau pacten reactivar el conveni de cocapitalitat cultural

L’alcaldessa ofereix Barcelona com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg”.

Imatge de portada: Colau i Sánchez, durant la reunió a l'Ajuntament de Barcelona

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han pactat reactivar el conveni de cocapitalitat cultural i científica de Barcelona subscrit fa una dècada amb l’executiu de Zapatero, i interromput amb els governs del PP.

Sánchez i Colau han signat un acord de col·laboració en matèria social, econòmica, cultural i científica. Aquest inclou, entre altres mesures, que l’Estat destinarà als projectes i infraestructures culturals i científics de la ciutat vora 25,8 milions d’euros, la quantitat que fixava l’últim conveni, de 2010.

El president i l’alcaldessa han analitzat la situació econòmica, social i cultural de la ciutat durant 45 minuts en una reunió en el despatx institucional de l’Ajuntament de Barcelona.

Colau ofereix Barcelona com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg”

Així mateix, Colau ha oferit a Sánchez la ciutat com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg” que s’ha obert amb l’executiu de coalició PSOE-Unides Podem.

Sánchez es compromet a actuar en el mercat de l’habitatge de lloguer

Per la seua banda, Sánchez ha afirmat que el seu executiu està “disposat a actuar en el mercat de l’habitatge”, especialment en el lloguer, perquè no siga una “barrera infranquejable” per a la població de Barcelona i d’altres ciutats.

A més, ha subratllat que s’obri una nova etapa per a la política espanyola i la catalana. Així, ha promés que la seua “agenda per al retrobament”, amb les propostes que va entregar a Torra, no serà un simple document, sinó que suposarà l’acció real del govern espanyol. Per això, ha recalcat que, en aquest context, és vital la relació amb la ciutat de Barcelona.