El requisit lingüístic, una tasca pendent del nou Botànic
El Consell Jurídic Consultiu avala el requisit lingüístic però retrau a la Generalitat “incoherències” sobre la seua implementació.
El requisit lingüístic, inclòs en la Llei de funció pública, és una de les tasques pendents del nou govern del Botànic. La norma es va començar a negociar amb els representants sindicals, però va ser impossible arribar a tramitar-la a les Corts durant la legislatura passada.
El conegut com a requisit lingüístic implica que tota persona puga ser atesa pels treballadors de l’administració autonòmica en qualsevol de les dues llengües oficials.
Ara s’ha fet públic un informe del Consell Jurídic Consultiu sobre aquest avantprojecte de llei en què avala la inclusió del requisit en la norma, però retrau a la Generalitat les “incoherències” sobre la seua data d’implementació, perquè dona dues dates diferents.
El nou Consell haurà, per tant, d’aclarir aquests detalls i fixar una data d’entrada en vigor de la capacitació en valencià per als empleats públics. En aquest moment i, segons la categoria professional, els funcionaris de la Generalitat hauran d’acreditar el nivell de coneixements de valencià.
Més llegit
-
Monumental retenció a la circumval·lació A-70 per un accident al terme de Torrellano
-
La investigació apunta que el cadàver trobat en un contenidor a Castelló de la Plana és de l’exmarit de l’alcaldessa d’Almassora
-
Una caiguda mundial en el núvol d'Amazon provoca fallades massives en diverses plataformes i els pagaments amb targeta
-
Un punt i gràcies
-
Temperatures d'estiu i a l'alça, i esperem un descens dràstic el cap de setmana
-
Consum obri un expedient sancionador a una promotora de festivals per pràctiques abusives
Més vist
Més escoltat
-
20.10.2025 | 90 minuts
-
19.10.2025 | Fem banda T2
-
20.10.2025 | La vesprada d'À Punt | Segona Part
-
20.10.2025 | L'hora de la cultura
-
19.10.2025 | El que ningú els conta del futbol amb Carles Urrutia
-
20.10.2025 | "El Gastroturista", amb Vicent Gil | Jorge Lengua, el talent que ha revolucionat la gastronomia de Castelló