Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Puigdemont ha sigut elegit president de Junts amb el 99,3% dels vots

Jordi Sànchez serà el secretari general del partit.

Intervenció telemàtica de Carles Puigdemont durant el congrés fundacional de Junts / (Twitter) @JuntsXCat

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha sigut elegit president de Junts, el nou JuntsxCat, amb el 99,3% dels vots dels afiliats al partit. En el procés d'elecció telemàtic no competia amb cap altra candidatura.

Amb el 94,23% dels suports, la secretaria general l'ocuparà l'expresident de l'ANC i condemnat per l'1-O Jordi Sànchez, que també hi concorria sense rival, després que una candidatura alternativa ha presentat la renúncia.

També han quedat elegits vicepresidents la portaveu de JuntsxCat a Barcelona, Elsa Artadi, l'exconseller i condemnat per l'1-O Jordi Turull, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i Josep Rius.

En aquesta votació, els afiliats també han avalat la proposta del grup impulsor de Junts per a la resta de càrrecs de l'executiva nacional del partit, de la qual formaran part una vintena de persones.

Entre aquestes persones estan l'actual portaveu de JuntsxCat al Parlament, Albert Batet; la portaveu de JuntsxCat al Congrés, Laura Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

També formaran part de la direcció la diputada de JuntsxCat al Congrés, Míriam Nogueras, que recentment va deixar la vicepresidència del PDeCAT. Amb el 92,82% dels suports, Borràs és la candidata que més vots favorables ha arreplegat per a entrar en l'executiva, seguida de Míriam Nogueras (83,43%).