Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Puig, disposat a la “màxima generositat” perquè l’extrema dreta no condicione el govern d’Alacant

El líder socialista es mostra obert a acords “per a governs estables” que tinguen en compte també la Diputació, en al·lusió a Ciutadans.

Puig, disposat a la “màxima generositat” perquè l’extrema dreta no condicione el govern d’Alacant

El president de la Generalitat en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que “no hi haurà cap canvi de croms” a Alacant , però també que els socialistes seran generosos en els pactes per a evitar la presència en el govern de l’extrema dreta. “No hi ha una proposta damunt la taula perquè no hi ha diàleg establit, però hem dit que el PSOE està disposat a tindre la màxima generositat perquè l’extrema dreta no condicione cap govern”, ha dit en l’acte de presa de possessió del nou rector de la Universitat Miguel Hernández .

En aquest sentit, el secretari general del PSPV s’ha mostrat obert a “acordar governs estables” sempre que es tinga “en compte” que el PSPV ha sigut “el partit més votat a la província d’Alacant”. Per a Puig, cal “posar-se d’acord també en quin model de diputació es vol i en quin model de ciutat es vol”. “Crec que a partir d’ací pot haver-hi punts de coincidència amb altres forces polítiques”, ha augurat, en una al·lusió vetlada a l’oferta postelectoral que s’ha anticipat a Ciutadans.

PP i PSPV van empatar en les passades eleccions municipals a nou regidors. L’esquerra no suma la majoria absoluta. Però el PP, Ciutadans i Vox, sí.  Puig va prometre a Ciutadans generositat si impedia que l’extrema dreta fora decisiva, i el secretari d’organització, José Muñoz, va oferir pactar tant al consistori com a la Diputació d’Alacant per tal que Vox no entre en el govern. 

Aquesta setmana podrien començar les negociacions entre el PP i Ciutadans pel govern de la ciutat d’Alacant. El popular Luis Barcala ha anunciat que serà ell mateix qui negociarà els possibles pactes, i que està a l’espera que la formació taronja anuncie el seu comité negociador per a iniciar la ronda de contactes