Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

El PSPV demana una pena de 16 anys de presó contra l'exnúmero 2 de Carlos Fabra

Francisco Martínez serà jutjat per la presumpta compravenda irregular de terrenys utilitzant informació privilegiada.

Francisco MartÍnez, exvicepresident de la Diputació de Castelló
09 de novembre 2018 - 19:40

Els socialistes de Castelló han registrat l'escrit d'acusació per a continuar com a acusació particular en el procés judicial obert contra el popular Francisco Martínez. El grup socialista demana una pena de 16 anys de presó per a l'exalcalde del Partit Popular de la Vall d'Alba i exnúmero 2 de Carlos Fabra a la Diputació de Castelló. 

A més, demanen una multa d'un milió i mig d'euros i 21 anys d'inhabilitació. Martínez serà jutjat per la presumpta compravenda irregular de terrenys utilitzant informació privilegiada. Un d'aquests exemples és el PAI Mas de Lluna amb 2 milions de metres quadrats. 

Segons Fernando Grande, portaveu municipal del PSPV a la Vall d'Alba i diputat provincial, el modus operandi de Martínez sempre era el mateix: decidia on urbanitzar i abans de pulicitar-ho, comprava els terrenys rústics afectats i els requalificava per a  obtenir plusvàlues quantioses.

EL Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha conclòs la instrucció de la causa contra Martínez, la seua filla i l'empresari Raúl Babiloni. Considera que hi ha indicis de delicte suficients per a l'obertura de juí contra ells. La Fiscalia demana 11 anys de presó i l'acusa de 4 delictes: la malversació de cabals públics, el blanqueig de capitals, l'ús continu d'informació privilegiada i altre de negociacions prohibides. 

A més, l'exvicepresident de la Diputació de Castelló té una sentència ferma contra ell de 8 mesos de presó per corrupció per intentar fer negoci des del seu càrrec, constituint la depuradora de Borriol a uns terrenys de la seua propietat. 

la Plana Alta