Directes
Ara en la televisió
HOMENATGES
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

El PSOE és el més votat a les generals i haurà de buscar suports per a governar

Els socialistes obtindrien 122 escons i necessitarien més aliats a banda d'Unides Podem, mentre que el PP es desploma.

El PSOE és el més votat a les generals i haurà de buscar suports per a governar

Els resultats de les eleccions generals, amb més del 99%  del vot escrutat, confirma el PSOE com a guanyador dels comicis amb 123 diputats al Congrés.  Segons l'escrutini, el PP perd la meitat dels escons i es queda molt arrere respecte dels socialistes. Els populars obtidrien 66 diputats, en l'actualitat en tenen 137.

Ciutadans seria la tecera força amb 57 diputats. Unides Podem baixaren a la quarta posició amb 35 representants.  Vox entra per primera vegada a la cambra baixa amb 24 diputats.

La coalició valenciana Compromís experimenta una forta baixada i es deixa 3 escons des de les eleccions de 2016, ja que passa de tindre'n 4 a 1.

Pel que fa als partits catalans, Esquerra Republicana suma sis escons i n'aconsegueix 15, mentre que JxCAT n'obté 7, i En Comú Podem en perd 5 i es queda en 7 escons.

Els resultats també són positius per als partits bascos: el PNB guanya un diputat i passa a tindre'n 6, mentre que EH Bildu en suma 2 i aconsegueix 4 escons. Suma Navarra aconsegueix 2 diputats i Coalició Canària en suma un més al que ja va aconseguir en 2016. Entren en l'hemicicle el Partit Regionalista de Cantàbria amb un representant .

Possibles aliances 

Els resultats obliguen el PSOE a buscar aliances per a governar. Els socialistes assolirien els 157 diputats amb Unides Podem i necessitarien buscar més suports per a investir Pedro Sánchez com a president. Una aliança entre el PSOE i Ciutadans superaria la majoria absoluta, amb 180 diputats. 

Amb tot, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i la presidenta del PSOE, Cristina Narbona han avançat la voluntat d'intentar un govern en solitari, la fórmula amb la qual l'executiu ha governat des de la moció de censura.