Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Es prorroga dos mesos més el secret de sumari del cas Alqueria

La decisió del jutge pot complicar l’elecció de Jorge Rodríguez com a candidat del PSPV a l’alcaldia d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez en la compareixença en què va dimitir com a president de la Diputació de València

El jutge del cas Alqueria, que investiga l’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i altres antics responsables de la corporació provincial, ha acordat prorrogar dos mesos més el secret del sumari. 

Segons publiquen aquest dijous el diari Levante-EMV i el digital Valencia Plaza, la decisió del jutge es produeix davant de la necessitat de la UDEF d’analitzar i bolcar la informació obtinguda durant els escorcolls a les oficines i domicilis de les persones detingudes. 

Aquest moviment judicial pot complicar l’elecció de Rodríguez, actualment suspés de militància, com a candidat del PSPV a l’alcaldia d’Ontinyent. El PSPV va decidir a finals de setembre ajornar el procés de primàries socialistes a la localitat de la Vall d’Albaida fins a desembre, a l’espera que es coneguen les acusacions contra l’expresident de la Diputació de València.

Veus a favor de Rodríguez

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha trencat una llança a favor de Rodríguez. En declaracions a À Punt NTC Matí, la consellera ha assenyalat que cal respectar el codi ètic del partit i que aquest estableix que, només si s'obri juí oral hauria de retirar la seua candidatura a les primàries del partit a Ontinyent. "Vull posar en valor la figura de Jorge Rodríguez. Per damunt de polítics som persones i tenim un codi ètic. Algun dia s'haurà d'explicar l'aparatositat de tota aquesta operació", ha declarat contundent. En aquest sentit, Salvador ha demanat coherència i ha recordat que "el PP és l'únic partit condemnat per corrupció".

la Vall d’Albaida